Volledig scherm
Tilburg Zingt op de Schouwburgring. © Jan van Eijndhoven

Tilburg Zingt verkast eenmalig naar Piusplein

Woe 15 mrt: Niet de vertrouwde Schouwburgring, maar de hoek Paleisring/Piusplein vormt dit jaar het decor voor meezingfestijn Tilburg Zingt. Eenmalig, omdat er voor het slotfeest van Koningsdag op die locatie toch al een groot podium wordt opgebouwd.

door Bas Vermeer

Het was wel even slikken voor de organisatie, vertelt Alex Schneiders. Eigenlijk wilde Tilburg Zingt weer op de vertrouwde plek staan. ,,En dan twee dagen feest, tijdens Koningsnacht en -dag”, zegt Schneiders. ,,We hoopten dat het Paleis-Raadhuis het einde van de Koningsdag-route zou zijn.”

Dat bleek niet het geval en de gemeente wilde geen twee podia in de stad. Op de hoek Paleisring/Piusplein wordt al een groot podium opgebouwd voor het slotfeest van Koningsdag. Tilburg Zingt moet daarom, na 13 edities op de Schouwburgring, eenmalig naar het Piusplein verkassen.

Kans
,,Er moesten een paar hobbels worden genomen, maar nu het moment dichterbij komt zien we het als een unieke kans”, aldus Schneiders. ,,De ondernemers van de Paleisring en het Piusplein ondersteunen de organisatie van Tilburg Zingt en wij helpen mee met het opzetten van een mooi slotfeest.” 

Medeorganisator Marga Adams vult aan: ,,Het voordeel aan de samenwerking is dat we een mooier en groter podium op kunnen zetten."

Tilburg Zingt vindt als vanouds tijdens Koningsnacht plaats, van 20 uur tot 1 uur. Op Koningsdag zijn er van 11 tot 1 uur ’s nachts optredens aan het Piusplein.  

Opinie