Volledig scherm
Raven in een ballenbak © Raven in een ballenbak

Tilburgs feestje ‘raven in de ballenbak’ immens populair: ,,Het begon als grap”

Di 5 feb: Eigenlijk was het een grap, het Facebook-evenement ‘Raven in een ballenbak’. Maar omdat het idee zo immens populair is - er zijn al meer dan 12.000 geïnteresseerden - besloot de organisator dat het er ook echt van moet komen. ,,In Club Smederij proberen we het in juni voor het eerst uit.”

Zo nu en dan gaan ze viraal, Facebook-evenementen als Handoplegging op honden voor beginners met Jorelda Roglovi of het Sloveens panfluiten. Eigenlijk hoorde het evenement ‘Raven in een ballenbak’ ook in de categorie ‘leuk bedacht, maar fantasie’ thuis. Het evenement - ‘dansen op stevige techno en spelen als een kind’ - werd 2,5 week geleden aangemaakt als grapje. Vanuit heel Nederland is er interesse. 

Zonde

Tja. Als het zo populair is dan moet je wel, dacht mede-organisator Dennis van Ravenstein (hij heeft er ook een goede achternaam voor). ,,Ik heb goede vrienden die vaker grote feesten organiseren. We besloten dat het zonde was om er niets mee te doen, dus een paar dagen erna hebben we de knoop doorgehakt: we doen dit. En hoe? Dat zoeken we uit.” 

Quote

Eerst willen we alles duidelijk hebben, daarom zijn we ook nog niet met de ticketver­koop begonnen:

Dennis van Ravenstein

De Eindhovenaar houdt al jaren van goede technofeesten: ,,Nu heb ik de mogelijkheid om iets volledig naar mijn idee neer te zetten.” Hij wilde het raven in Brabant houden. Tijdens de zoektocht kwamen hij en vriend Thom Wijnhorst bij Club Smederij in Tilburg uit. ,,Een vlakke vloer, goed voor de ballenbak, en het decor past er.”

De Tilburgse clublocatie kan maar een fractie van de 12.000 geïnteresseerden aan. ,,Als we dit echt willen doen, moeten we het concept eerst testen. Om teleurstelling te voorkomen”, vertelt Ravenstein. ,,In Smederij hebben we in juni de try out. We zijn nog over veel dingen na aan het denken. Of er één grote ballenbak komt of meerdere kleintjes. Daarom zijn we ook nog niet met de ticketverkoop begonnen: eerst willen we alles duidelijk hebben.”

Maar het raven in ballenbakken, dat gaat er komen. Op 22 juni van 22 tot 04.00 uur. ,,De kleur van de ballen volgt snel.”