Volledig scherm
Huidige situatie, met op links de Kijkshop. Foto Bas Vermeer

Tilburgse H&M breidt flink uit: groter, nieuw woongedeelte en moderne gevel

Woe 3 feb: De Tilburgse vestiging van modeketen H&M aan de Heuvelstraat breidt flink uit. Het naastgelegen pand - waar nu nog de Kijkshop is gevestigd - wordt bij het pand getrokken.

door Bas Vermeer

De twee panden worden met een moderne gevel met veel glas aaneengesmeed (zie afbeelding 2 bij deze blog). In de nieuwe, grotere winkel wil men straks 'alle collecties van H&M aanbieden', daartussen zit ook de H&M Home-collectie (woonaccessoires en decoratie).

De modeketen wil zelf amper iets over de verbouwing kwijt, op de vragen wanneer die start en waarom de vestiging in Tilburg wil uitbreiden wordt niet geantwoord. "Wanneer de verbouwing verder is gevorderd zullen we met meer details naar buiten komen", laat een woordvoerder weten. De verbouwing moet in ieder geval voor het eind van dit jaar afgerond zijn.

Grote jongens
H&M is de tweede 'grote jongen' van de Heuvelstraat met plannen om dit jaar nóg groter te worden. Het voormalige Mexx-pand op de hoek van de Heuvelstraat en de Willem II-straat wordt halverwege dit jaar grootschalig verbouwd én modeketen Zara trekt er daarna als nieuwe huurder in. Dat eerste blijkt uit door de gemeente afgegeven vergunningen, het tweede stellen ingewijden.

Het gerucht dát de H&M zou gaan verbouwen, deed al veel langer de ronde onder de ondernemers in de binnenstad. Zoals dat met geruchten gaat zou volgens de één de tweede verdieping groter worden, volgens de ander zou er nog een verdieping bovenop het pand komen. Maar van dat laatste is in de bouwtekeningen niets terug te vinden.

Volledig scherm
Bouwtekening van de nieuwe H&M