Volledig scherm
Carolientje. © Kim Pattiruhu

Tilburgse vondeling met een snuit heeft nieuw thuis: 'Ze was berig'

Vrij 9 feb: Ze is gezond én heeft een nieuw huis. De Tilburgse vondeling met een snuit die dinsdag in de stad werd gevonden, is onder de pannen. En ze heeft een naam: Carolientje. 

door Bas Vermeer

Het varkentje werd dinsdag in een tuin aangetroffen. De gemeente Tilburg ontfermde zich over het dier, speurde op social media naar de baasjes en bracht het tijdelijk onder bij Stichting Ezelshoeve. 

Maar de eigenaren hebben zich niet gemeld. 

Nieuwe baasjes

In samenwerking met de Hobbyvarkenvereniging werd er naar een nieuw onderkomen gezocht. ,,Carolientje is een blij varkentje, ziet er gezond uit en is heel aanhankelijk", vertelt Kim Pattiruhu, zelf eigenaar van een heel groot varken: Francis Bacon. ,,Er zijn nieuwe baasjes gevonden in Nuenen. Daar komt ze bij twee soort- en leeftijdsgenootjes terecht."

Het varkentje blijkt overigens een 'opgezette foef' te hebben. Pattiruhu: ,,Carolientje wil dus duidelijk een man. Zeugjes die berig zijn, kunnen heel pittig en krengig  zijn. Omdat ze koste wat het kost wil... Haar berigheid is misschien wel de reden dat ze ongewenst was. Dat hadden die mensen kunnen voorkomen door haar te laten helpen."

Volledig scherm
Carolientje © Kim Pattiruhu
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement