Volledig scherm
Café Anvers als 'Belgische ambassade'

Toch juichen tijdens het EK: café Anvers als 'de Belgische ambassade'

Za 11 juni: Voor de Tilburgers die de pijn al hebben verbeten, valt er toch wat te juichen tijdens het EK voetbal. Café Anvers heeft zich - omdat het Nederlands elftal niet meespeelt - omgevormd tot de 'Belgische ambassade'. "Kunnen we de Rode Duivels steunen."

door Bas Vermeer

Het café is sowieso al op België georiënteerd, in de naam ('Antwerpen') en waar het de bieren en gerechten betreft. "De afgelopen jaren deden we eigenlijk niet zoveel met het EK en WK", vertelt eigenaar Rob Michielsen. "Dan waren we tijdens de wedstrijden meestal om 20 uur dicht, daarna kwam er toch geen hond meer binnen. Maar ja, als Nederland dan opeens niet meespeelt...."

Gein
Dat Anvers België steunt, gaat er bij de zuiderburen in ieder geval goed in. Ook een journalist en fotograaf van de Gazet van Antwerpen komen poolshoogte nemen. Of de lezers thuis smullen? De journalist knikt. 'Of Tilburgers het wel kunnen waarderen dat hier België wordt gesteund?', wil 'ie weten. Michielsen: "Die houden wel van een grapje, dit is niet om te pesten."

Feestje?
Daarnaast zijn Brabanders toch 'halve Belgen', zegt Michielsen. "Nog niet zo heel lang geleden maakten we deel uit van hetzelfde land. En dan hebben we toch iets om voor te juichen. We hoeven hier geen extra fusten te verkopen. We zenden de wedstrijden uit en hebben wat extra aankleding. En als de Rode Duivels de finale halen, geven we een feestje."

En voor de mensen die nog willen oefenen: in het Willem II-stadion zijn er speciale workshops 'Belgische supporter worden'.

Update:
Het 'Belgisch supporter worden' is vanwege te weinig belangstelling afgelast.

Volledig scherm
Café Anvers als 'Belgische ambassade'