Volledig scherm
Een eetbox van Appelsien. © Wes van Geneijgen

Too Good To Go-app strijkt in Tilburg neer: 'Superleuk, anders moeten we het eten weggooien'

Ma 24 sept: Voor een prikkie eten kopen dat anders weggegooid zou worden. De app 'Too Good To Go' zit inmiddels ook in Tilburg, de eerste ondernemers hebben zich erbij aangesloten. ,,Het idee sprak me gelijk aan."

Na een succesvolle start in Amsterdam is de 'Too Good To Go'-app ook in Tilburg uitgerold. Het idee: via de app bieden ondernemers eten aan dat anders weggegooid zou worden. Denk aan spullen die vandaag nog goed zijn, maar morgen of overmorgen niet meer. Met een korting die soms oploopt tot 70 procent. Via de app kun je zien waar je wat op kunt halen. 

Goed voor het milieu én de portemonnee. 

Magisch

Bij groente- en fruitwinkel Appelsien krijg je bijvoorbeeld een doos met 'superrijpe producten' mee, bij Bakker Bart een 'magic box' met daarin smoothies, brood of salades. 

Volledig scherm
De Too Good To Go-app. © Wes van Geneijgen

,,Het past echt bij onze winkel", zegt Rosa van Liere van groente- en fruitwinkel Appelsien. ,,Daarnaast is het een handige vorm van duurzaam ondernemen en een goede oplossing voor een probleem. Zo hoef ik bijna niets meer weg te gooien of nog goed voedsel naar de kinderboerderij te doen.” Bij Bakker Bart hoefde eigenaar Kha Nguyen niet lang na te denken: ,,Het idee sprak mij gelijk aan. We werken in de bakkerij met dagverse producten en er blijft altijd wel iets over."

Van Liere en Nguyen zien de pakketten vooral als een leuk extraatje. Nguyen: ,,Op het eind van de dag stellen we een verrassingsbox samen. We staan nu een paar dagen in de app en iedere dag komen er mensen zo’n box ophalen. De reacties zijn enthousiast, dus dat is fantastisch.”

Ook bij Appelsien loopt het goed. Van Liere: ,,Wij maken twee pakketjes per dag. Daarin zitten vaak superrijpe producten en ik probeer eigenlijk ook iedere keer iets toe te voegen waarvan ik denk dat de meeste klanten het nog niet kennen of geprobeerd hebben. Tot nu toe zijn ze iedere dag opgehaald en dat is natuurlijk superleuk.”

Maaltijden redden

Quote

Inmiddels hebben we in Nederland 75.000 maaltijden ‘gered’

Marieke Graat van Too Good To Go

Inmiddels is de app in 20 steden actief. ,,We zijn op 22 januari in Amsterdam gestart met een klein team en breiden stapje voor stapje uit", aldus Marieke Graat van Too Good To Go. ,,Zodoende komen we in het najaar richting Brabant en Limburg. In oktober lanceren we in Tilburg maar ook in Eindhoven. Inmiddels hebben we in Nederland 75.000 maaltijden ‘gered’.”

De officiële lancering in Tilburg is eigenlijk pas volgende maand, toch zijn er nu al aardig wat ondernemers aangesloten bij de app. Naast Appelsien en Bakker Bart doen ook WAAR Tilburg, de CousCousbar, Ekoplaza, Coffee Fellows, Marcia’s Taste of Peru en (binnenkort) De Groene Chef mee.