Volledig scherm
Foto Toin Damen / 013Sport

Trail Run in de Spoorzone: 'Door LocHal en treinwagon rennen'

Di 26 juli: Hardlopen door de LocHal waar een band speelt, trapjes op en af, dwars door de nieuwe treinwagon en door de Hall of Fame terwijl skaters langszij hun kunsten vertonen. Zo ongeveer gaat de nieuwe Trail Run van de Tilburg Ten Miles eruitzien.

door Bas Vermeer

De Trail Run - lees gerust (T)Rail Run omdat het parcours door de voormalige NS-Werkplaats loopt - wordt op de vrijdagavond voorafgaand aan de Tilburg Ten Miles gelopen.

Geen tijd
Het parcours van iets meer dan 5 kilometer heeft een recreatief karakter. "De tijd wordt niet opgenomen, het gaat om de sfeer", vertelt organisator Henk van Doremalen. "Een leuke training voor de Ten Miles-lopers of als losstaand evenement voor de renners die op de zondag niet kunnen."

De route start in de Koepelhal. De trailrunners rennen door de gebouwen van de Spoorzone, maar er wordt ook gelopen op de Spoorlaan en Burgemeester Brokxlaan en door de Willem II-passage. "We zijn de route nog vorm aan het geven", vertelt Van Doremalen. "Maar we denken er bijvoorbeeld aan om de hardlopers door de Wagenmakerij te sturen, waar dan de inschrijving voor de Ten Miles bezig is. We willen bandjes naast de route zetten voor muzikale momenten en het is natuurlijk straks ook apart om door de nieuwe treinwagon te rennen."

'Uniek'
Het parcours 'laat de lopers het gebied van de Spoorzone en de geschiedenis van Tilburg (her)ontdekken'. Van Doremalen is gefascineerd door het gebied: hij schreef er twee boeken over en komt uit een 'echte Werkplaats-familie'. "De LocHal alleen al is ongelooflijk mooi, het is uniek om daar tijdens een sportevenement doorheen te trekken."

Bij de Ten Miles liep men al langer met het idee rond. "Drie jaar geleden al, toen we nog aan de Schouwburgring de start en finish hadden. Nu we met de Ten Miles in de Spoorzone starten en finishen, en dat goed loopt, kunnen we deze Trail Run er mooi aan toevoegen."

Mocht er genoeg belangstelling voor zijn voor het evenement op 2 september - dit jaar kunnen 1000 hardlopers zich inschrijven - krijgt het een vervolg.