Volledig scherm
De FEBO © Jan van Eijndhoven

Uitgebrande FEBO klaar voor schoonmaak, later deze maand bekend of pand gered kan worden

Do 10 aug: De voor- en zijgevel van de FEBO aan de Heuvelstraat zijn extra stevig gestut ('tegen windvlagen'), nu wordt de schutting rond het uitgebrande pand opgebouwd. Maandag begint het schoonmaken van de locatie, meldt FEBO-eigenaar Nuno Leitão. 

De meest prangende vraag - 'kan het gemeentelijk monument hersteld worden?' - blijft vooralsnog onbeantwoord. Dat is wel de intentie van de betrokkenen, Leitão hoopt daar binnen drie weken uitsluitsel over te kunnen geven. Het onderzoek naar de staat van het gebouw is in volle gang. 

Terugkeer
De FEBO zelf keert sowieso terug op de vertrouwde hoek, gaf de eigenaar eerder al aan. Hij hoopt in het voorjaar 2018 de zaak weer te kunnen openen. 

Een fikse brand legde vorige week de snackbar in as. De verzekering stelde vast dat de brand ontstond door een wasmachine op de tweede verdieping.  

Monumenten
Het pand aan de Heuvelstraat 50 werd gebouwd in 1937 en ontworpen door de bekende Tilburgse architect Jos Donders. De gevreesde schade aan het naastgelegen pand op Heuvelstraat nummer 48, eveneens een gemeentelijk monument uit 1937 (maar dan van architect Jos Bedaux), bleek vorige week al beperkt te zijn.

Volledig scherm
FEBO Tilburg. © Jan van Eijndhoven