Volledig scherm
‘Ik ben gekke Henkie niet lied’ door de Koekkoeks-clan

Van gestolen sax naar mooi feest en 'verzekering'

Ma 20 jan: Wel gehoopt, niet verwacht: tijdens het benefiet voor de bekende saxofonist Henk Koekkoek is er gisteren 3700 euro opgehaald. Rond 16 uur moest de organisatie anderhalf uur lang nieuwe bezoekers bij jazzpodium De Paradox weren.

Uiteindelijk hebben 44 artiesten op het podium gestaan en zijn er allerlei technici, dichters, kunstenaars en 'regelneven' de hele dag vrijwillig in touw geweest. 'Een onvergetelijke middag', laat de organisatie weten. Er kwam 400 man publiek op af.
"Het geld is voor de aanschaf van een nieuwe saxofoon voor Koekkoek", meldt mede-organisator Sandra Scheffens.

En zo mondt de diefstal van de saxofoon van Koekkoek uit in een mooi feest én in een 'muzikale verzekering' voor berooide artiesten.
De kostbare saxofoon van Koekkoek werd eind vorig jaar gestolen in café Weemoed. De diefstal leidde tot een zoektocht op Facebook en het 'Henk Koekkoek uit de nesten-benefiet'.

Voor het benefietconcert kwamen zoveel aanmeldingen binnen van muzikanten dat stichting Oever-turen vaker een concert wil organiseren. De opbrengst gaat in een potje waar muzikanten aanspraak op kunnen maken als ze in de problemen komen.
De poliskosten: een keer meespelen.

Volledig scherm
Help Koekkoek uit de nesten-benefiet, optreden Bradley’s Circus
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement