Volledig scherm
Bad&Boek kamer Villa Pastorie © René van der Hulst

Villa Pastorie genomineerd voor Design Awards

Wo 16 juli: Het interieur van Villa Pastorie aan de Piushaven, gemaakt door horecaontwerpers Nicole van Beers en Kariene van Steenoven van het Tilburgse bureau Beers-Brickworks, is genomineerd voor de internationale Restaurant & Bar Design Awards. Op 25 september is de uitreiking in Londen.

door Sanne Tegelaar

De naam Beers-Brickworks zegt misschien niet iedereen iets. Toch is de kans dat je weleens in een door hen ontworpen interieur hebt gezeten best groot. In 2008 gingen Nicole van Beers en Kariene van Steenoven samen verder als zelfstandig horecaontwerpbureau nadat ze jarenlang bij bierbrouwerij Inbev hadden gewerkt.

Door heel Nederland
Op hun website staat inmiddels een flinke lijst van horecazaken door heel Nederland waarvoor ze de inrichting hebben gemaakt. In Tilburg maakten zij naast Villa Pastorie onder meer Square aan de Heuvelring, de routing van Doncurado aan de Piushaven en het interieur van wijlen café Van Gogh aan de Paleisring.

Night Fever
Dat hun ontwerp van Villa Pastorie is genomineerd voor de Restaurant & Bar Design Awards hangt samen met een publicatie over Villa Pastorie in Night Fever 4, een dik exclusief magazine over hospitality design dat wereldwijd verkocht wordt. Van de uitgeverij kreeg Beers-Brickworks de vraag of ze zich wilden nomineren voor de internationale Design Awards. "Vervolgens heeft een vakjury alle inzendingen bekeken. We waren extra blij dat we bij de genomineerden zaten omdat we de ochtend van de bekendmaking uit ongeduld al geconstateerd hadden dat we er niet bij zaten. Toen 's middags dus toch het verlossende mailtje kwam was de verrassing extra groot", zegt Kariene van Steenhoven.

Ze hebben niet de ambitie om internationaal te gaan werken, maar de internationale erkenning voor het werk is fijn. "En het bereik van de site van de Awards is groot door hun foto's op Pinterest. Het is leuk dat zo ook buitenlandse ontwerpers ons werk kunnen zien."

Lef
Het ontwerp van Villa Pastorie noemen ze een samenvatting van alles wat ze kunnen. "We hebben hier gewerkt met verschillende stijlen, verschillende sferen, verschillende materialen en kleuren." Kenmerkend voor hun stijl is dat ze ongebruikelijke dingen doen. "Van de horeca-ondernemers waar we mee werken vragen we dan ook lef." Eigenaar Michel Deneef van Villa Pastorie zag het bijvoorbeeld in eerste instantie niet zitten om de muren van de zogeheten Bad&Boek-kamer te behangen met bladzijden van boeken. "Toch hebben we hem weten te overtuigen", zegt Nicole. "Hoe? Door hem simpelweg met zijn eigen opdracht te confronteren. Hij wilde namelijk dat we 'out of the box' zouden denken. Dat hebben we ook gedaan. We kunnen namelijk niet eens 'in of the box' denken."

Volledig scherm
Bar Villa Pastorie © René van der Hulst

Blogs