Volledig scherm
© Rik Goverde/BD

Vogelkooitjes in de aanbieding

Do 22 mei: Aan appartementen geen gebrek in deze stad. Verhuurders raken ze aan de straatstenen nauwelijks nog kwijt. Tijd voor actie dus. Anderhalve maand geleden stonden er in de Stadsheer, alias de Vogelkooitjes, nog bijna twintig appartementen leeg.

door Sanne Tegelaar

Sinds de korting op de huur zijn dat er nog maar 9. Het zet dus zoden aan de dijk.

In Tilburg staan zoveel appartementen leeg dat verhuurders zijn gaan stunten met de huurprijzen. Tegen die concurrentie kon MVGM, verhuurder van de Vogelkooitjes aan de Spoorlaan niet meer op.

De huurprijs van de appartementen in de toren aan de Spoorlaan ging niet alleen omlaag, ook wordt speciale korting toegepast. In het geval van een huurprijs van 2200 euro wordt bijvoorbeeld korting gegeven van 200 euro per maand aan nieuwe huurders. "De vanaf huurprijs is nu nog steeds wel 800,-, maar ze waren 1000,- euro en meer. In de huidige markt is dat gewoon te fors", zegt Tom Pijpers, accountmanager van MVGM.

"En we willen vooral ook de bestaande huurders verleiden om er te blijven wonen", zegt Pijpers. "We hebben daarom geen huurverhoging doorgevoerd. Zij krijgen per jaar zelfs een maand huur cadeau als ze er nog een jaar blijven wonen. Als je het dan hebt over een huur van 900,- euro dan heb je het toch ook al over een korting van 75 euro per maand."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement