Volledig scherm
Het zwembad van het voormalige fitnesscentrum.

Vreedeplein: Restaurant op de bodem van een leegstaand zwembad

Di 1 nov: De bodem van het leegstaande zwembad van het voormalige Achmea Health Center aan het Pieter Vreedeplein krijgt voor even een tweede leven. Flourish - een pop-up restaurant dat zich tijdelijk vestigt op unieke locaties - gaat er eten serveren.

door Bas Vermeer

Het Achmea Health Center bestond slechts een jaar of zeven. De complete eerste verdieping - goed voor 2800 vierkante meter - kwam in 2014 leeg te staan.

Voor Flourish is de locatie een buitenkansje, vertelt Danielle van Houtum. "We willen leegstaande panden op laten bloeien, ze tijdelijk in een positief daglicht stellen."

10 dagen
Flourish is een Bredase onderneming, in 2015 opgestart als afstudeerproject. Na succesvolle edities in leegstaande panden in Breda - waaronder een watertoren, theater en een kerk - richt het nu de pijlen op Tilburg. Op uitnodiging van Wereldhave, eigenaar van het Pieter Vreedeplein, wordt het restaurant op de bodem van het zwembad 10 dagen geopend.

Muziek
Het tijdelijke restaurant is overdag geopend voor gezonde gebakjes en sapjes en in de avond voor diner. De diners worden iedere avond weer muzikaal aangekleed met live muziek.

Vervolgprojecten in Tilburg zijn er nog niet, vertelt Van Houtum. "We kijken eerst of dit succesvol is." Het tijdelijke restaurant opent op vrijdag, zaterdag en zondag van 18 t/m 27 november de deuren.