Volledig scherm
De Smaak Karavaan. © De Smaak Karavaan

Weergoden versus De Smaak Karavaan: 'Blijft altijd billenknijpen'

Vrij 14 sept: De Smaak Karavaan en het weer, het is niet echt een gelukkig huwelijk. Tijdens de editie vorig jaar was het (met acht graden) nog nooit zo koud geweest. En dan was er die hoosbui tijdens een andere editie. ,,Meteen na het welkomstwoord begon het keihard te regenen."

Quote

We vonden die rollende keukens briljant, maar we zijn veel te enthousi­ast van start gegaan

Rien van Linschoten

Ach, de organisatoren - Jan Smulders, Rien van Linschoten, Erwin Schellekens en Ron Tetteroo - kunnen er om lachen. ,,We hebben iedere keer pech met het weer, maar er zijn gelukkig altijd genoeg mooi weer-momenten", zegt Smulders. ,,We hopen eigenlijk dat we dit weekend een keer op álle momenten de zon zien."

Het zou mooi zijn, het eetevenement viert dit weekend de lustrumeditie. Of op zijn smaakkaravaans: de lustumeditie. De karavaan was vijf jaar geleden het Tilburgse antwoord op de golf rollende keukens-evenementen. 

,,We vonden die rollende keukens briljant, maar we zijn veel te enthousiast van start gegaan", blikt Rien van Linschoten terug. Voor de eerste editie werden meteen de Koepelhal en Wagenmakerij gehuurd, zodat de keukens bij slecht weer ook binnen konden staan. ,,Die editie heeft 20.000 euro gekost. We wisten toen 'dit evenement wordt nooit een winstpakker'. Maar ach, we hebben wel heel veel lol."

Billen knijpen

Het blijft billenknijpen als de weersvoorspellingen binnen rollen, even slikken als er door het slechte weer 'maar' 2000 man op komt dagen. Daar staan veel mooie momenten tegenover. ,,Die keer dat het hier in de Spoorzone van voor tot achter vol mensen stond, vanaf RAW over het publiek uitkijkend kon je de grond niet meer zien. Mooi ook dat iemand als Flip van Flippin' Burgers al vijf jaar op een rij langskomt."

Dit jaar doen er voor het eerst drie bierbrouwers mee: de mannen van Pinterman, de LOC Brewery en Stadsbrouwerij013. ,,Supertof. En tussen de 26 rollende keukens zitten een heleboel bekenden. Onder meer Inza's SeoulkitchenIce Rollas en Broodje per centimeter komen opdagen. RAW sluit met de biergarten aan bij De Smaakkaravaan. 

Smaak Karavaan gaat vrijdagmiddag van start om 16 uur en duurt tot 1 uur. Op zaterdag van 12 tot 1 uur en zondag van 13 tot 23 uur.