Volledig scherm

Windsurfclub Beekse Bergen ‘supt’ van clubhuis naar Piushaven

Za 23 mei: Een bijzonder tafereel in de Piushaven eerder vanmiddag. Een aantal leden van Windsurfclub Beekse Bergen kwam rond 13.00 de haven binnen gesupt. De regen van het begin van de middag hield ze niet tegen.Door Zoë Lefèvere

Stipt om 13.00 uur staat Bert Coomans (69) al te wachten op de brug bij de Piushaven. “Als het goed is zullen ze hier binnen tien minuutjes zijn”, vertelt hij. Bert is al lang lid van de Windsurfclub Beekse Bergen en zit nu in de commissie. “Ik surf niet meer zo veel hoor, mijn materiaal is niet meer zo goed, maar soms pak ik nog wel eens een plankje van een van de leden.”

Nieuwe planken
Coomans vertelt dat de club deze week nieuw materiaal heeft aangeschaft en dit een ideale gelegenheid is om die te testen. De zogenaamde ‘sups’, een soort opblaasbare surfplanken.

Het regent nog steeds als de leden van de club aanmeren naast partyboot De Albatros. Brian Langhoor, clublid en doorweekt, heeft de tocht van ongeveer 3,5 kilometer afgelegd op de nieuwe planken. “Ze bevallen prima, niets mis mee”, keurt hij. “Jammer van het weer. We hadden nu tegenwind, op de terugweg zou het dus wat sneller gaan.” Maar toch mag de regen de pret niet drukken: elk lid, jong of oud, stapt lachend de kade op en legt de sup aan de kant.

Langere tochten
De club wil vaker van deze tochten gaan organiseren. Vandaag dus de eerste. “We hebben ontzettend veel plezier gehad”, laat Langhoor weten. “Het is gezellig onderweg, soms jaag je elkaar een beetje op stang en de andere keer help je elkaar.”

De terugtocht verliep soepeler, laat Langhoor achteraf weten. “We hadden natuurlijk de wind mee, maar iedereen was ook meer ontspannen. Iedereen was wat meer aan het spelen en ging expres tegen elkaar aanbotsen of elkaar in het water duwen.”

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement