Volledig scherm
Swim To Fight Cancer © Swim To Fight Cancer

Zwemtocht tegen kanker komt naar de Piushaven: ,,We mikken op honderden deelnemers"

Vrij 23 mrt: De Piushaven is een mooi evenement rijker: Swim to Fight Cancer komt naar Tilburg. Tijdens een zwemtocht van 2 kilometer in de haven wordt er geld ingezameld voor KWF Kankerbestrijding. De organisatie mikt op 250 tot 500 deelnemers. 

door Bas Vermeer

Mannen, vrouwen en kinderen zwemmen op 26 augustus voor opa, mama, tante, vriend of buurman om samen tegen de ziekte te vechten. In Den Bosch wordt er op die manier al drie jaar gezwommen, vorig jaar werd daar ruim een half miljoen euro voor kankeronderzoek opgehaald. 

Piushaven

Quote

Ik zwom mee en heb er mijn hart aan verloren

Jeroen Beurskens

Tilburger Jeroen Beurskens was één van de deelnemers van de Bossche tocht, hij heeft een bedrijf aan de Piushaven. ,,Ik zwom mee en heb er mijn hart aan verloren. Op zondag lag ik in het water, op maandag was ik aan het bellen om te kijken op welke manier we het naar Tilburg konden halen."

Inmiddels heeft hij - gesteund door een grote club Tilburgers - de zwemtocht naar de haven gekregen. Deelnemers starten op de vlonder naast restaurant RAK, zwemmen richting het kanaal en dan weer terug. Op de nieuwe vlonder iets voorbij Burgemeester Jansen is de finish.  

De tocht telt twee kilometer, kinderen kunnen een korter rondje zwemmen.

Fight Cancer

Overkoepelende organisatie is Fight Cancer, een eigenzinnige stichting die fondsen werft voor KWF Kankerbestrijding. Naast het inschrijfgeld dat deelnemers voor de zwemtocht betalen, moeten zij ook een minimaal bedrag (250 euro) ophalen voor de KWF Kankerbestrijding. 

Van het inschrijfgeld (individuele deelname kost 35 euro) wordt het evenement georganiseerd. ,,Het sponsorgeld gaat één op één naar kankeronderzoek, geen afroming", vertelt Beurskens. 

In Den Bosch sprongen - drie jaar geleden - burgemeester Ton Rombouts, en modekoning Addy van den Krommenacker in de ijskoude gracht om promotie te maken voor de wedstrijd. De Tilburgse tocht heeft in ieder geval Willem II-speler Fran Sol - vorig jaar nog geopereerd aan teelbalkanker - en demissionair wethouder Erik de Ridder als ambassadeurs gestrikt. 

Waar mensen zich kunnen schrijven - en meer informatie - wordt in april bekendgemaakt. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement