Volledig scherm
Voorheen Bigel, binnenkort Albahad. © Bas Vermeer

Grote 'Midden-Oosten-supermarkt' strijkt neer aan de Korvelseweg: Albalad

Ma 16 apr: Op de plek waar tot voor kort de Poolse supermarkt Bigel zat, strijkt een op het Midden-Oosten georiënteerde supermarkt neer. De eerste in zijn soort, aldus ondernemer Michael de Ridder. 

De verbouwing aan het Observantenhof - een zijtak van de Korvelseweg - is in volle gang. Albalad wordt de naam van de nieuwe super, het betekent 'dorp', 'land' en 'centrum'. De Ridder loopt door de 1200 vierkante meter tellende locatie. Hij wijst. Hier een koffiehoek met een Syrische patissier, daar een slagerswand met 11 meter vlees en kip (halal), verderop een paar meter aan olijven en hummus. 

Keten

Volledig scherm
Albalad © Albalad

Het wordt een supermoderne, hygiënische winkel á la de welbekende Jumbo en AH-filialen, vertelt De Ridder. ,,Een op het Midden-Oosten georiënteerde winkel van deze omvang is er nog niet in Nederland", zegt hij. ,,Bij succes rollen we dit als keten in heel het land uit."

Hij werkt samen met een compagnon, de ondernemer achter de Poolse supermarkt iets verderop aan de Korvelseweg. Die keten telt inmiddels 45 filialen in Nederland en het buitenland. ,,Dus de kennis is er", aldus De Ridder. Hijzelf is getrouwd met een Palestijnse, ze hebben twee restaurants in Scheveningen. Onder meer restaurant Topkapi, waar mensen Turks, Mediterraans en Arabisch kunnen eten. En Mezze, een Arabische tapasbar. 

Tilburg

Waarom Tilburg? ,,We waren op zoek naar een locatie die niet te klein is, daarnaast liggen grote steden als Den Bosch en Breda dichtbij. In de randstand is te veel aanbod, dus beginnen we hier met de pilot." Hij benadrukt dat de doelgroep niet alleen Oosterse wortels heeft, 'Albalad is er ook zeker voor de Nederlander'.

Voor de koffiehoek - waar mensen ook kunnen zitten - wordt samengewerkt met Tarboosh uit Beverwijk. ,,Je kunt er straks van alles krijgen. Van Marokkaanse koekjes, deeg met paprikadip, baklava tot Libanees brood."

Albalad opent de deuren tussen half en eind mei. ,,Tijdens de ramadan, voor ons een mooi moment om te starten."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Blogs