Volledig scherm
Het Dolfinarium beslist uiterlijk medio juli of het doorgaat met betaalsysteem Tapperuse. © Ruben Schipper

Betalen per minuut voor bezoek aan Dolfinarium, het kan in elk geval tot de zomervakantie

Wie er niets in ziet om de volle mep te betalen voor een bezoek aan het Dolfinarium, kan tenminste tot de start van de zomervakantie voor een bezoek aan het Harderwijkse dierenpark per minuut betalen. Het Dolfinarium test het systeem Tapperuse, waarmee bezoekers middels een speciale app kunnen betalen voor elke minuut die ze in het dierenpark vertoeven.

Het Dolfinarium vraagt afhankelijk van de drukte 12 tot 16 eurocent per minuut. De transactiekosten zijn 75 eurocent per bestelling. Tapperuse wordt al gebruikt door enkele kleine dagattracties, zoals het Scheepvaartmuseum in Amsterdam, Het Sprookjesbos in Valkenburg en amusementspark Tivoli bij Nijmegen. Ook diverse musea, zwembaden en sauna's gebruiken Tapperuse, evenals het Belgische pretpark Bobbejaanland.

Slaat het aan bij het Dolfinarium?

Woordvoerder Taco Rietveld: ,,Dat valt nu nog niet te zeggen. We zijn het systeem nog volop aan het testen. In de eerste helft van juli, vlak voordat de zomervakantie begint, gaan we evalueren. Dan weten we of Tapperuse een toegevoegde waarde heeft voor ons.’’

Valt er al iets te zeggen over het maximumbedrag dat een bezoeker aan het Dolfinarium kwijt is als hij gebruikmaakt van Tapperuse?

,,Nee, dat weten we nog niet. Er zijn nog geen testresultaten binnen. We weten bijvoorbeeld nog niet hoelang mensen gemiddeld bij ons verblijven als zij Tapperuse gebruiken.’’

Is Tapperuse wel geschikt voor een bezoek aan een dierenpark of een pretpark?

,,Het systeem lijkt op het eerste oog bij uitstek geschikt voor impulsieve, korte bezoekjes aan bijvoorbeeld een sauna of een zwembad. Als mensen naar een dierenpark of een pretpark willen, plannen ze dat doorgaans. Maar nogmaals: we willen eerst de testresultaten afwachten. Medio juli weten we of Tapperuse past bij ons en of we ermee doorgaan.’’

 1. Na gemeenten schakelt ook Tweede Kamer uit voorzorg kwetsbare Citrix-servers uit

  Na gemeenten schakelt ook Tweede Kamer uit voorzorg kwetsbare Ci­trix-ser­vers uit

  Kamerleden en medewerkers van de Tweede Kamer kunnen voorlopig niet vanuit huis werken. Vanwege zorgen over de veiligheid van het thuiswerksysteem van Citrix, heeft de Kamer het systeem uitgeschakeld. Verschillende gemeenten in Nederland, waaronder Amsterdam en Rotterdam besloten vandaag eveneens uit voorzorg alle Citrix-servers uit te schakelen. De server, waarmee onder meer op andere plekken ingelogd kan worden op een beveiligd netwerk, kampt met beveiligingsproblemen.
 2. Nederlander (22) verdiende 2 ton met aanbieden 12 miljard inlognamen en wachtwoorden
  Video

  Nederlan­der (22) verdiende 2 ton met aanbieden 12 miljard inlognamen en wachtwoor­den

  Een 22-jarige Nederlander wordt door internationale instanties gezien als een belangrijke spil in de grootschalige handel van privacygevoelige gegevens. De man uit Arnhem wordt verdacht van directe betrokkenheid bij een beruchte zoekmachine die voor twee dollar per dag toegang gaf tot meer dan twaalf miljard gestolen inlognamen en wachtwoorden. Zijn vermoedelijke compagnon, een man uit Noord-Ierland, is eveneens aangehouden. Samen verdienden ze meer dan twee ton.