Deze apps zijn onmisbaar voor boekenlezers (en -luisteraars)
Lees jij het ene na het andere boek uit of zet je onderweg graag een luisterboek op? Of je nu liever een e-book of papieren boek leest, of toch liever luistert: deze apps zijn onmisbaar voor boekenlezers en -luisteraars.
Onbeperkt lezen en luisteren
Voor iedereen die meerdere boeken per maand verslindt, zijn apps om onbeperkt te lezen en/of te luisteren een uitkomst. Boekabonnementsdiensten zijn de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond geschoten.
Bekende voorbeelden zijn KoboPlus, Storytel en Nextory. Het aanbod van deze diensten verschilt wat van elkaar. Snuffel voordat je een abonnement neemt eerst rond of de (luister)boeken waarin jij geïnteresseerd bent beschikbaar zijn (of maak gebruik van een proefabonnement).
Geen tijd om een heel boek te lezen?
Blinkist is een Engelstalige app die je in ongeveer een kwartier bijpraat over de inhoud van een boek. Geen tijd (of zin) om honderden pagina’s te lezen? De app geeft je een korte samenvatting, zowel in tekst als in audio, waardoor je de essentie van een boek begrijpt, zonder alle pagina’s te door te spitten.
Het aanbod is niet enorm, maar van de bekendste (Engelstalige) boeken vind je een handige beknopte uitleg. Er zijn verschillende thema’s, waaronder ouderschap, gezondheid, productiviteit, ondernemen en investeren.
Praten over je favoriete boeken
Als je een boek hebt uitgelezen, wil je mogelijk napraten met anderen die het boek ook gelezen hebben. Dat kan bijvoorbeeld via Hebban. Op de site en app vind je een grote gemeenschap van boekenfans. Er zijn onder meer leesclubs, recensies en discussietopics.
Door middel van de Reading Challenge word je gestimuleerd om je leesdoel voor dat jaar te halen. Het maakt daarbij niet uit of je elke maand één boek wilt lezen of zelfs één boek per week.
Hebban download je gratis in de Google Play Store of Apple App Store.
Houd bij welke boeken je leest
Met verschillende apps kun je bijhouden aan welke boeken je bent begonnen en welke je uitgelezen hebt. Dit is niet alleen handig, maar werkt ook stimulerend. Het tracken van je gelezen boeken kan met apps zoals Hebban, Goodreads en Bookly. De laatste twee in het rijtje zijn Engelstalig. Via Hebban en Goodreads kun je ook volgen welke boeken je vrienden al uitgelezen hebben, zodat je makkelijk ervaringen kunt uitwisselen.
Met Bookly kun je ook een leesplan maken. Je geeft aan hoeveel boeken je per jaar wil lezen en de app houdt bij hoelang je over een leessessie doet. Je kunt daarnaast reminders ontvangen, zodat je niet vergeet om op vaste momenten een hoofdstuk te lezen. Zo wordt het behalen van je leesdoelen nog eenvoudiger.
Boeken ruilen (of verkopen)
Bij BKSY is het mogelijk om boeken via het platform uit te lenen of zelfs te koop aan te bieden. Natuurlijk kun je ook zelf boeken lenen van gebruikers die in de buurt wonen. Op deze manier kom je eenvoudig in contact met andere fanatieke boekenlezers. Ondertussen houd je makkelijk bij welke boeken je in de kast hebt staan.
Nieuw talent ontdekken of juist zelf ontdekt worden
Op Wattpad vind je boeken en verhalen van amateurschrijvers. Een mooie kans om nieuw talent te ontdekken of om je eigen verhalen met een groter publiek te delen. Tijdens het lezen kun je laten weten wat je van een passage vindt, door een emoji of opmerking achter te laten. Het is een handige manier om feedback op een verhaal te geven en te krijgen. Daarnaast worden er verschillende schrijfwedstrijden georganiseerd.
Wattpad is gratis beschikbaar voor Android en iOS. Een premiumabonnement (o.a. geen advertenties en toegang tot offlineverhalen) kost 5,99 euro per maand.
Praat mee
Reageren kan onderaan dit artikel. Alleen reacties voorzien van een volledige naam worden geplaatst. We doen dat omdat we een debat willen met mensen die staan voor wat ze zeggen, en daar dus ook hun naam bij zetten. Wie zijn naam nog moet invullen, kan dat doen door rechts bovenaan op onze site op ‘Login’ te klikken.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Weer reorganiseert een groot techbedrijf: Spotify schrapt honderden banen
Opnieuw reorganiseert een groot techbedrijf: muziekstreamingdienst Spotify Technologies gaat honderden banen schrappen om de kosten te verlagen. Het bedrijf neemt daarbij afscheid van ongeveer 6 procent van de banen. Dat zou neerkomen op bijna zeshonderd van de circa 9800 arbeidsplaatsen. -
Deze gegevens verzamelt jouw telefoon over waar je bent
‘Wil je je locatiegegevens delen?’ Maak je regelmatig gebruik van een smartphone, dan zul je die vraag weleens gezien hebben. Maar wat weet je telefoon eigenlijk over waar je bent, en hoe kun je er voor zorgen dat er zo min mogelijk van jouw informatie gebruikt wordt? -
Facebook-moeder Meta schrapt nog eens 10.000 banen
Facebook-moederbedrijf Meta Platforms gaat nog eens 10.000 extra banen schrappen om kosten te besparen. In november had Meta, dat ook eigenaar is van WhatsApp en Instagram, al aangekondigd dat er 11.000 arbeidsplaatsen gingen verdwijnen. -
column
Waarom deze trend op LinkedIn zo irritant is - en wat je beter kan doen
Psycholoog Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: humblebragging -
Minder iPhones en Samsung Galaxy's in 2023: ‘Markt smartphones krimpt door inflatie’
Wereldwijd worden er dit jaar waarschijnlijk minder smartphones verkocht. Dat voorspelt Samsung Electronics, ‘s werelds grootste smartphonemaker. Volgens het Zuid-Koreaanse concern houden veel mensen de hand op de knip als het gaat om een nieuwe slimme telefoon, nu het leven over de gehele linie duurder is geworden en het slechter gaat met de economie.
-
PREMIUMGeld & Geluk
Stephanie en zoon Freek: ‘Zijn er 6000 euro per jaar op achteruit gegaan na zijn 18de verjaardag’
Om voor zoon Freek te zorgen, krijgt Stephanie een deel van zijn persoonsgebonden budget. Het geld dat hij met beleggen verdient, zet hij opzij. In deze Mezza-rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. -
-
-
Stress over wat en hóé te koken vanavond? Probeer deze apps
Zit jij ook regelmatig met je handen in het haar over wat je vanavond moet koken, of heb je juist een ambitieus kookproject en geen flauw idee waar je moet beginnen? Deze apps helpen je een handje in de keuken. -
PREMIUM
'Meiden mogen later net zo van seks genieten als jongens’
Tijdens de Week van de Lentekriebels, die vandaag op basisscholen begint, horen oudere leerlingen nu ook alles over, jawel, de clitoris. Want die is net zo belangrijk als de piemel, stelt Elsbeth Reitzema.
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer