Dit is de ultieme partygadget van dit jaar

videoHet is misschien niet de grootste technologische ontwikkeling, maar wel een van de leukste: de Sony GTK-PTG10. Deze speaker annex karaokespeler is draagbaar en heeft een ingebouwde uitklaptafel. En ja, het apparaat is inclusief bekerhouders.

Volgens Sony is de speaker niet voor feestjes, maar is de gadget het feestje zelf. De karaokemachine wordt momenteel tentoongesteld op de CES, de grootste techbeurs van de VS in Las Vegas. 

De speaker doet niet onder voor vergelijkbare luidsprekers. Zelfs op de luidruchtige beursvloer weet de GTK-PTG10 een bijzonder luid en helder geluid voort te brengen. Bang dat je een biertje laat omvallen en het apparaat kapot maakt? Nergens voor nodig, want door handige rubberen klepjes is het apparaat ook gedeeltelijk waterdicht. 

Volledig scherm
Still © Hxos Plus

Naast al dat moois is de karaokefunctie ook nog eens flink uitgebreid. Het volume van de microfoons kan worden aangepast. Dat geldt ook voor de toonhoogte van de muziek, handig als je het operagedeelte uit Bohemian Rhapsody  nét niet haalt.

Een van de mooiste aspecten aan GTK-PTG10 is echter de draagbaarheid. Hij is opvallend licht en - waarschijnlijk niet toevallig - zo groot als een kratje bier. Het lage gewicht zorgt ervoor dat je het niet hijgend en puffend hoeft mee te slepen. Zo wordt een avondje in het park of aan het strand een waar karaokefestijn. Met de accu kun je zo’n 13 uur door.

Zijn er dan ook nadelen? Natuurlijk. Het uitklaptafeltje is nooit groot genoeg voor iedereen en het apparaat is niet volledig waterdicht. Ook kun je de songtekst van jouw karaokenummers niet zien en is er geen bibliotheek aanwezig voor verschillende nummers. 

Het apparaat is niet de grootste technologische vooruitgang van de beurs. Verre van zelfs. Maar het heeft wel iets wat veel andere snufjes niet hebben: ware functionaliteit. De Sony GTK-PG10 ligt vermoedelijk dit jaar voor 250 dollar in de winkels.

Niet zo’n karaokefan? Probeer eens een andere draagbare speaker.

Volledig scherm
Sony's karaokemachine © Sony's karaokemachine