Samsung Galaxy S20
Volledig scherm
Samsung Galaxy S20 © Tweakers

Dit zijn op dit moment de beste smartphones op de markt

Elke twee maanden bekijkt deze site samen met techsite Tweakers de beste smartphones in verschillende prijssegmenten. We bekeken alle modellen en kozen onze favorieten. Vandaag behandelen we de beste smartphones van boven de 700 euro.

We bekeken eerder deze week al smartphones in de budget-klasse en middenklasse.

Samsung Galaxy S20 (vanaf 898 euro)

Samsung Galaxy S20
Volledig scherm
Samsung Galaxy S20 © Tweakers

De Galaxy S20 is net als veel van zijn voorgangers een goede allround-smartphone die weinig steken laat vallen. Het is het compactste toestel in de S-serie en hoewel je wat inlevert op accuduur, doet hij verder vrijwel niet onder voor de S20+. Hij kost wel 100 euro minder. Het scherm is erg mooi en de hogere verversingssnelheid dan bij de S10-serie zorgt ervoor dat hij ook nog eens soepeler aanvoelt.

Apple iPhone 11 (vanaf 714 euro)

Volledig scherm
© Reuters

De iPhone 11 Pro en Pro Max zijn de beste iPhones, maar de meerprijs voor die toestellen is fors. De iPhone 11 heeft een minder scherm en mist de camera met telelens, maar voor de rest zijn de verschillen met de 11 Pro beperkt. Daar komt bij dat als je een upgrade van de opslag wilt hebben, de 11 een 128GB-versie heeft; de 11 Pro heeft die niet en dan kijk je al snel aan tegen een investering van bijna 1300 euro voor een 256GB-versie, want 64GB is anno 2020 vermoedelijk ook voor jou te weinig. Apple heeft de concurrentie dit jaar het vuur aan de schenen gelegd. De iPhone 11-telefoons hebben allemaal uitstekende camera’s en een uitstekende accuduur.

OnePlus 8 Pro (vanaf 899 euro)

Oneplus 8 Pro
Volledig scherm
Oneplus 8 Pro © Tweakers

Je zou OnePlus kunnen zien als nieuwkomer in het hoogste segment. Dat doet het merk prima met dit toestel, want het scherm is top, de accuduur goed, de hardware snel en de software snel en fijn. De OnePlus 8 Pro is helaas niet perfect, want op cameragebied zagen we nog wat inconsistenties. Zelfs op dat gebied is dit toestel echter een grote stap vooruit ten opzichte van voorganger 7T Pro. Ten opzichte van de allerbesten komt hij nog wel iets tekort. Een aanrader met wat kanttekeningen dus, maar voor velen bepaald geen verkeerde telefoon.