Volledig scherm
© AFP

Drone legt vliegverkeer Frankfurt halfuur plat

Een drone in de buurt van Frankfurt Airport heeft het vliegverkeer van de luchthaven ruim een half uur verstoord. Het vliegende apparaatje werd gesignaleerd bij één van de landingsbanen, waarna de lokale politie geen risico nam en het vliegverkeer besloot stil te leggen.

Autoriteiten hadden de tijd nodig om te controleren of het luchtruim veilig was. Gedurende die tijd vertrokken er geen vliegtuigen en werden alle inkomende vluchten naar andere luchthavens gestuurd. Na een half uur kwam het vliegverkeer weer op gang. 

Droneaanval

Frankfurt Airport geldt als één van de drukste vliegvelden ter wereld. Tussen de 60 en 70 miljoen passagiers passeren de luchthaven jaarlijks. Het is niet de eerste keer dat een drone zorgt voor problemen op een vliegveld.  Op het Engelse Gatwick Airport vond vorig jaar een heuse droneaanval plaats. Gatwick ervaarde drie dagen lang problemen door de onbemande vliegtuigjes. 

  1. Google beperkt toegang Huawei tot Android, chipmakers stoppen mogelijk leveringen
    Update

    Google beperkt toegang Huawei tot Android, chipmakers stoppen mogelijk leveringen

    Google heeft de toegang van telefoonmaker Huawei tot het besturingssysteem Android beperkt. Dat bevestigt Google na berichtgeving van persbureau Reuters en het Amerikaanse medium The Verge. Google volgt daarmee nieuwe, strengere regels van het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken voor het Chinese telefoonbedrijf. Ook verschillende chipmakers zouden naar verluidt stoppen met leveren aan Huawei.