AFP
Volledig scherm
AFP © AFP

Duitsland start groot themakanaal met enkel esports-uitzendingen

Duitsland gaat met de tijd mee en lanceert binnenkort een zender die zich 100 procent richt op esports. De zender, die in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland op de buis te zien is, is het nieuwe project van de giga sportzender Sports1. 

De lancering vindt op 24 januari 2019 plaats, tijdens een bijzonder groot toernooi rondom de game DOTA 2 in China. Daarna zal de zender genaamd eSPORTS1 doorgaan met live-wedstrijden rondom FIA 19, League of Legends, Dota 2, Counter-Strike en Overwatch.

,,Met de lancering van eSPORTS1 zijn we een stapje dichterbij tot de algemene acceptatie van deze nieuwe sport‘’, zegt Olaf Schröder, de voorzitter van Sport1. ,,Ook voor de commerciële wereld is dat een hele aantrekkelijke markt. De twee werelden brengen we nu samen.

Het thema-kanaal, dat via satelliet, internet en de kabel te ontvangen is, wordt niet gratis. De abonnementsprijs zal rond de tien euro liggen.

  1. Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpreteert

    Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpre­teert

    ‘De allervreselijkste emoji’ noemt cartooniste ‘Niet nu Laura’ het. Ze heeft het over de simpele smiley met de neutrale glimlach, de slightly smiling face genaamd. Het internet barst van de memes over hoe we die emoji ervaren. Is hij gewoon blij? Ironisch? Passief-agressief? Zo’n simpele emoji blijkt voor velerlei uitleg vatbaar. Mediapsycholoog Koen Ponnet onthult waarom.