Een goede gaminglaptop voor 1000 euro bij de... Aldi? Vandaag ligt ie in de schappen

ReviewBudgetsupermarkt Aldi pakt uit en heeft vanaf vandaag een heuse gamelaptop in de schappen liggen voor slechts duizend euro. Wij bekeken het toestel eerder al. Is het een aanrader voor de budgetvriendelijke gamer?

Het is wat meer dan je voor de wekelijkse boodschappen kwijt bent, maar de specificatielijst maakt kooplustig. Een snelle processor, 16 gigabyte geheugen en een 512 GB snelle ssd, en bovenal , een Nvidia GeForce GTX 1660 Ti videokaart - het onderdeel dat gamen mogelijk maakt - met 6 GB eigen geheugen: dat zie je niet vaak in deze prijsklasse. Met deze onderdelen mag je een behoorlijk vlotte, soepele game-ervaring verwachten, maar krijg je die ook? Wij ontvingen van Medion een model om dát uit te zoeken.

Lees de gehele recensie van Hardware Info hier.

Voor we ingaan op deze laptop zelf, nog een korte blik in de rest van de markt - lees: modellen die we niet getest hebben. Kijken we in onze prijsvergelijker naar laptops met een GTX 1660 Ti videokaart (toch het onderscheidende onderdeel van deze machine), dan zien we op moment van schrijven 1 exemplaar met dezelfde prijs. Dat is een iets zwaardere Lenovo Legion, die alleen bij Coolblue wordt verkocht. 

Volledig scherm
Medion Erazer. © Medion

Dat model heeft 256 GB opslag (versus 512 GB bij deze Medion), 8 GB werkgeheugen (vs 16 GB), en biedt wat minder aansluitmogelijkheden. Het eerstvolgende model met deze videokaart kost al 100 euro meer, en daarna nemen de prijzen rap toe tot pakweg 1300 euro. 

Aanrader

Volledig scherm
Medion Erazer van de....Aldi? © Hardware Info

Dat brengt ons terug bij het onderwerp van deze review. Is deze Erazer een aanrader? Als je nu een gaming laptop zoekt en echt niet meer wilt uitgeven dan 999 euro: ja, absoluut. Voor deze prijs koop je geen vergelijkbaar uitgeruste machine. Je moet je wel rekenschap geven van de minpunten: het scherm is zwak, niet optimaal voor games en niet geschikt voor fotobewerking (waar de rest van deze laptop zich juist prima voor leent); de werktijd op een acculading houdt niet over; en het ontwerp heeft wat ruwe kantjes, zoals warme luchtafvoer aan de zijkanten en een aansluiting voor monitoren op een onhandige plek.

Kan je met dat alles leven, dan heb je een uitstekende basisconfiguratie met een aanzienlijk snellere videokaart dan gangbaar voor deze prijs, een prima, krachtige processor, lekker veel werkgeheugen en opvallend snelle opslag. Die kan je bovendien zoals gezegd eenvoudig uitbreiden, voor iets meer dan 100 euro prik je er een terabyte ssd bij. Ook de drie jaar garantie is erg prettig.

Kortom, heb je 1000 euro die brandt in je zak voor een gaminglaptop en is doorsparen geen optie, dan kun je het slechter treffen dan woensdag even langs een Aldi te wandelen. Hou er wel rekening mee dat de voorraden van dit soort aanbiedingen doorgaans per filiaal beperkt zijn.

Wekelijks de nieuwste recensies, beste koopjes en het laatste nieuws over de wereld van tech in jouw mail? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

 1. Na gemeenten schakelt ook Tweede Kamer uit voorzorg kwetsbare Citrix-servers uit

  Na gemeenten schakelt ook Tweede Kamer uit voorzorg kwetsbare Ci­trix-ser­vers uit

  Kamerleden en medewerkers van de Tweede Kamer kunnen voorlopig niet vanuit huis werken. Vanwege zorgen over de veiligheid van het thuiswerksysteem van Citrix, heeft de Kamer het systeem uitgeschakeld. Verschillende gemeenten in Nederland, waaronder Amsterdam en Rotterdam besloten vandaag eveneens uit voorzorg alle Citrix-servers uit te schakelen. De server, waarmee onder meer op andere plekken ingelogd kan worden op een beveiligd netwerk, kampt met beveiligingsproblemen.
 2. Nederlander (22) verdiende 2 ton met aanbieden 12 miljard inlognamen en wachtwoorden
  Video

  Nederlan­der (22) verdiende 2 ton met aanbieden 12 miljard inlognamen en wachtwoor­den

  Een 22-jarige Nederlander wordt door internationale instanties gezien als een belangrijke spil in de grootschalige handel van privacygevoelige gegevens. De man uit Arnhem wordt verdacht van directe betrokkenheid bij een beruchte zoekmachine die voor twee dollar per dag toegang gaf tot meer dan twaalf miljard gestolen inlognamen en wachtwoorden. Zijn vermoedelijke compagnon, een man uit Noord-Ierland, is eveneens aangehouden. Samen verdienden ze meer dan twee ton.