De tante van Conings
Volledig scherm
PREMIUM
De tante van Conings © AFP

Facebook door het stof na verwijderen rouwadvertentie Conings: ‘Onze oprechte excuses’

De vriendin van Jürgen Conings deelde deze week het overlijdensbericht van haar vriend op Facebook, maar werd daarvoor tot verrassing van velen gestraft door het sociale medium. Haar account werd voor 30 dagen geblokkeerd,  maar Facebook komt daar nu op terug. ,,We hebben haar bericht intussen hersteld”, reageert Facebook.

 1. Jager maakte schokkende video van lichaam Conings, justitie start onderzoek: ‘Dit kan niet door de beugel’
  Play
  VIDEO

  Jager maakte schokkende video van lichaam Conings, justitie start onderzoek: ‘Dit kan niet door de beugel’

  Er is een onderzoek gestart naar een jager die vermoedelijk beelden van het levenloze lichaam van terreurverdachte en extreemrechtse militair Jürgen Conings heeft verkocht aan een Duits mediabedrijf. Dat bevestigt het Belgische Openbaar Ministerie. Intussen hebben diverse buitenlandse media foto’s en een video van de overleden militair verspreid, waaronder het toonaangevende Duitse Bild. Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne reageert met afgrijzen op het lekken van de beelden.
 2. Wereldwijde storing legt vele websites plat
  Update

  Wereldwij­de storing legt vele websites plat

  Over de hele wereld kampten bedrijven sinds 17.30 uur met storingen en netwerkproblemen. Dat gold ook voor veel bedrijven in Nederland. Zo werden er problemen gemeld met de websites van onder meer de politie, de NS, Albert Heijn, TikTok, DigiD, Funda, DPG Media en verschillende banken in ons land. De sites waren niet meer bereikbaar via de computer of de app en inloggen was onmogelijk. Rond 18.45 uur waren de meeste websites weer toegankelijk.