Volledig scherm
© REUTERS

Geen mail door grote storing bij Microsoft-diensten

Gebruikers maken melding van een storing bij de Microsoft-dienst Office 365. Het zou vooral gaan om problemen met het openen of het gebruik van Outlook. De meldingen komen niet alleen uit Nederland, maar ook uit het Verenigd Koninkrijk, België en andere Europese landen.

Microsoft meldt op een eigen Twitterkanaal dat het een probleem onderzoekt waardoor gebruikers geen toegang tot hun mailboxen hebben. Het bedrijf zegt niet wanneer de problemen naar verwachting zijn opgelost. De verschillende statuspagina’s van Microsoft melden overigens geen problemen.

Gebruikers melden storingen op Allestoringen en Downdetector, waar te zien is dat er bijvoorbeeld ook in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk problemen zijn met de dienst van Microsoft. Op een post op het sociale medium Reddit wordt ook melding gemaakt van de problemen, die ook in België spelen. Volgens meerdere Twittergebruikers heeft Microsoft laten weten dat gebruikers wellicht niet in staat zijn om verbinding te maken met de Exchange Onlineservice.

Volgens Allestoringen.nl zijn er rond elf uur zo’n 600 meldingen binnengekomen. Vooral verbinding maken met de servers - zoals Microsoft zelf al zei - lijkt moeilijk te gaan.

  1. Ernstig beveiligingslek in Internet Explorer: Microsoft komt pas volgende maand met oplossing

    Ernstig beveili­gings­lek in Internet Explorer: Microsoft komt pas volgende maand met oplossing

    Technologiereus Microsoft heeft vandaag toegegeven dat er een ernstig beveiligingslek zit in de jongste versies van de eigen browser Internet Explorer. Het bedrijf erkent dat er een softewarefoutje in het programma is geslopen dat komt bij Windows 7 en latere edities. Hoewel hackers door het lekje computergebruikers kunnen misleiden met spontaan openende websites en gevaarlijke e-maillinkjes, zegt Microsoft pas begin volgende maand met een oplossing te zullen komen.