Volledig scherm
© REUTERS

Geen mensen meer nodig: Amazon begint met inpakrobots

Binnenkort zijn er bij online warenhuis Amazon geen handen meer nodig om producten in te pakken. In de Verenigde Staten heeft Amazon de eerste inpakrobots  in gebruik genomen. Dit schrijft persbureau Reuters.

Het bedrijf introduceerde een paar jaar geleden de techniek al bij een handvol magazijnen in de Verenigde Staten. Het apparaat scant de bestellingen op de afmetingen. Dan bouwt de robot razendsnel een op maat gemaakte doos voor die bestelling. 

Tientallen magazijnen

Volgens het persbureau denkt Amazon aan de mogelijkheid om de machines te installeren in enkele tientallen magazijnen. Uiteindelijk, als de inpakrobots in de hele VS worden geïnstalleerd, zou dat ruim 1300 banen kosten. Binnen twee jaar zou de webwinkelgigant de kosten voor de machines, ongeveer 1 miljoen dollar, eruit hebben. 

Uiteindelijk zal het volgens Reuters nog wel even gaan duren voordat inpakpersoneel bij het miljardenbedrijf voor hun baan moet gaan vrezen. 

Niet in Nederland

In Nederland heeft één van de grootste retailbedrijven ter wereld nog geen magazijnen. De Nederlandse Amazon-klant wordt vanuit Duitsland bediend. In Mönchengladbach, dichtbij de Nederlandse grens, wordt een groot distributiecentrum gebouwd. Levering aan Nederlandse klanten wordt hiermee een stuk makkelijker. 

  1. Google beperkt toegang Huawei tot Android, chipmakers stoppen mogelijk leveringen
    Update

    Google beperkt toegang Huawei tot Android, chipmakers stoppen mogelijk leveringen

    Google heeft de toegang van telefoonmaker Huawei tot het besturingssysteem Android beperkt. Dat bevestigt Google na berichtgeving van persbureau Reuters en het Amerikaanse medium The Verge. Google volgt daarmee nieuwe, strengere regels van het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken voor het Chinese telefoonbedrijf. Ook verschillende chipmakers zouden naar verluidt stoppen met leveren aan Huawei.