Volledig scherm
© Peter Kneffel/dpa

Gerucht: Apple wil 'iPhone 9' halverwege april presenteren

Apple zou zijn iPhone 9 op of rond 15 april willen aankondigen. Het toestel zou rond 22 april beschikbaar zijn. Het gaat om de telefoon die wordt gezien als iPhone SE-opvolger. Vermoedelijk is de behuizing vergelijkbaar met die van de iPhone 8.

De data worden genoemd door de doorgaans goed ingevoerde YouTuber Jon Prosser. Hij zegt op Twitter dat de informatie afkomstig is uit een vergadering van Apple. De data zouden niet vastliggen vanwege de huidige coronapandemie. Maandag meldde techsite 9to5mac al dat er bij vestigingen van een Amerikaanse elektronicawinkel hoesjes zijn afgeleverd voor een nieuwe iPhone met 4,7"-scherm. Die zouden bestemd zijn voor verkoop vanaf 5 april.

Er gaan al lange tijd geruchten over de komst van een nieuwe relatief kleine iPhone. Mogelijk krijgt dat toestel de naam iPhone 9. Het zou gaan om een ontwerp dat lijkt op dat van de iPhone 8, met wederom een 16:9-scherm. De broncode van iOS 14 zou ook wijzen op de komst van een grotere versie, mogelijk de iPhone 9 Plus. Beide toestellen zouden een A13-soc krijgen, net als de iPhone 11-modellen.