Volledig scherm
© AP

Hackers konden maandenlang meekijken in mailbox: ‘verander uw wachtwoord’

Microsoft heeft bekendgemaakt dat hackers mogelijk maandenlang toegang hadden tot bepaalde Outlook-accounts. Cybercriminelen konden meekijken in de inbox van die accounts, maar konden de e-mails zelf niet lezen. De softwaregigant raadt de getroffen gebruikers aan om hun wachtwoord te veranderen.

In een mail aan de getroffen gebruikers laat Microsoft weten dat hun e-mailaccounts van 1 januari tot 28 maart bekeken konden worden. De gegevens van één van de supportmedewerkers in het bedrijf werden gestolen, waardoor derden toegang kregen tot de accounts van gebruikers. Zo konden ze e-mailadressen, mappen en de onderwerpregels van mails bekijken. De inhoud van mails en bijlagen konden niet bekeken worden.

Wel waarschuwt Microsoft voor meer phishingmails en andere spam. ,,Je zou voorzichtig moeten zijn wanneer je e-mails ontvangt van een verdachte domeinnaam, e-mails die om persoonlijke informatie of betalingen vragen, of onverwachte vragen van een onbekende bron”, klinkt het. 

Wachtwoord

Het is niet duidelijk hoeveel e-mailaccounts werden ingekeken. Een deel van de gebruikers zou zich in de Europese Unie bevinden, aangezien Microsoft voor die gebruikers ook expliciet aangeeft dat ze een Europese medewerker kunnen bereiken.

De ongeautoriseerde toegang tot de accounts werd inmiddels geblokkeerd. Hoewel de hackers geen inloggegevens konden buitmaken, adviseert Microsoft alle getroffen gebruikers om uit voorzorg hun wachtwoord te veranderen.

  1. Nog een 8K-televisie onder de loep: ultiem kijken voor ultieme prijs

    Nog een 8K-televisie onder de loep: ultiem kijken voor ultieme prijs

    Nog geen twee maanden geleden bekeken we een van de eerste 8K-televisies op de markt. We waren enthousiast, maar hadden serieuze twijfels over 8K. Er is tenslotte bijna geen content in die resolutie. Inmiddels is het alweer tijd voor de verbeterde versie van die televisie. De vraag of 8K een plek heeft in de huiskamer blijft echter onbeantwoord. Vooral bij een tv met een prijskaartje van, houd je vast, 7000 euro. Hoe dan ook, Hardware.Info bekeek de Samsung QR950R. Dit is de conclusie.