Volledig scherm
© ANP Kippa

Honderden illegale downloaders van Ziggo mogelijk in problemen: Dutch Filmworks naar rechter

Het gerechtshof in Arnhem bepaalt vandaag of provider Ziggo de gegevens van illegale downloaders moet doorgeven aan Dutch Filmworks. De filmdistributeur stapte eerder naar de rechter, omdat het informatie wil over klanten die tussen 21 december 2017 en 2 februari 2018 de film The Hitman’s Bodyguard illegaal hebben gedownload

Dutch FilmWorks wil de adresgegevens hebben van 377 mensen. Zij zouden de film hebben gedownload vanaf IP-adressen van Ziggo. De distributeur wil geld zien voor de gemiste opbrengsten, maar de provider weigert daarbij te helpen en de informatie te geven. Dutch FilmWorks stapte al eens naar de rechter in Utrecht, maar verloor. Daarop ging de distributeur in hoger beroep.

Illegaal up- en downloaden van een film mag niet, maar volgens de rechter die de eerste uitspraak deed, is het niet zeker dat degene bij wie het IP-adres hoort ook echt degene is die de film heeft gedownload.

  1. Deze slimme camera flitst 1300 euro aan boetes per uur, zelfs de burgemeester liet zich vangen

    Deze slimme camera flitst 1300 euro aan boetes per uur, zelfs de burgemees­ter liet zich vangen

    Een camera met kentekenherkenning in het Belgische Brugge heeft het voorbije jaar voor 437.000 euro aan boetes bij elkaar geflitst, omgerekend zo'n 1300 euro per uur. De burgemeester van Brugge, die zelf ook geflitst werd bij het ongeoorloofd inrijden van de straat waar de camera boven hangt, denkt dat er snel gekeken moet worden naar betere manieren om automobilisten te waarschuwen voor het inrijverbod.