Volledig scherm
© REUTERS

iPhone verschrikkelijk traag? Dit kan de oorzaak zijn

AD Tech HelptHet is een algemeen bekend probleem. Uw nieuwe iPhone is bij aankoop gigantisch snel, maar al na een paar weken is de performance heel wat minder goed. Sterker nog, na een jaar is het toestel gewoonweg sloom. Ligt dat aan de opslag? Of aan het werkgeheugen? Nou, de oplossing kan erg simpel zijn.

Apple heeft namelijk vorig jaar erkend dat zij telefoons expres langzamer maakt. Dat gebeurt met elke software-update. Kwade bedoelingen heeft Apple naar eigen zeggen niet, want het proces zou nodig zijn om oude iPhones stabieler te laten werken met nieuwe software. Het bedrijf zegt dat de maatregel moet voorkomen dat de telefoon ineens helemaal uitvalt als een hard werkende processor een te zware wissel trekt op de accu.

De oplossing? Vervang de batterij. Met een nieuwe batterij is de kracht en snelheid van je toestel weer precies hetzelfde als bij aankoop, meldt iCulture. Dat kost normaal een flinke duit, zo'n 89 euro. Apple gaf echter het hele jaar korting op de reparatie waardoor het prijskaartje op 'slechts 29 euro’ ligt. Dat komt omdat critici niet heel erg blij waren met het nieuws dat Apple opzettelijk apparaten trager maakt, goede bedoelingen of niet. 

Aan het eind van deze maand eindigt de aanbieding van de techreus. Wie dus een kleine boost wil voor een redelijke prijs, moet snel zijn.

De hele reparatie duurt nog geen kwartier en gebeurt gewoon waar u bij staat. Alle iPhones vanaf de iPhone 6 kunnen gebruik maken van de inruilactie. Het wordt wel geadviseerd om eerst een afspraak te maken. Dat kan overigens in een paar minuten in de Apple Store te Haarlem, Amsterdam en Den Haag.