Een goed gemaakte koffie met melkschuim is een klein kunstwerkje. Met welke machines maak je ze?
Volledig scherm
Een goed gemaakte koffie met melkschuim is een klein kunstwerkje. Met welke machines maak je ze? © Shutterstock

Koffiemachines met capsules: dit zijn de populairste van dit voorjaar

Niets zo makkelijk om snel en zonder veel gedoe een bak koffie mee te zetten dan een koffiemachine met capsules. We gingen op zoek naar de populairste van dit moment.

Sage Creatista Plus Black Truffel (€ 429)

Sage Creatista Plus Black Truffel.
Volledig scherm
Sage Creatista Plus Black Truffel. © Sage

Caffè americano, lungo, cappuccino, espresso, ristretto of gewoon warme melk: voor een paar honderd euro heb je tegenwoordig een machine in huis die je het hele spectrum van de plaatselijke koffiebar levert. Dit Nespresso-toestel van het Australisch-Britse merk Sage heeft een opwarmingstijd van amper drie seconden, acht varianten koffie en elf melk-temperatuurstanden. De koffie zet je onder een pompdruk van 19 bar. Voor een toestel van meer dan 400 euro mag je natuurlijk ook wel iets verwachten op het vlak van design, en daarin stelt Sage wat ons betreft niet teleur. Bekijk hier de Sage Creatista Plus Black Truffel.

Krups CitiZ (€ 139)

Krups CitiZ.
Volledig scherm
Krups CitiZ. © Krups

Deze Nespresso-machine van het Duitse merk Krups is een compact beestje. Perfect voor kleine keukens. Hij heeft wel de kracht om espresso’s en lungo’s - in twee kopgroottes - te zetten onder een druk van 19 bar. Het toestel warmt ook binnen de 25 seconden op. Belangrijk om te weten: dit toestel heeft geen melkopschuimer, en maakt dus enkel ‘pure’ koffie. Bekijk hier de Krups CitiZ.

De’Longhi Lattisima Touch (€ 199)

De’Longhi Lattisima Touch.
Volledig scherm
De’Longhi Lattisima Touch. © De'Longhi

Een overzicht van koffiemachines zonder een Italiaans merk te vermelden? Heiligschennis! Het Italiaanse De’Longhi is een favoriet onder wannabe barista’s, die sowieso een apparaat mét melkopschuimer willen.  De Lattisima Touch heeft een uitneembaar melkreservoir - je kan de melk dus ook gewoon in je koelkast bewaren - en de geïntegreerde melkopschuimer zorgt ervoor dat je zelf de textuur van het melkschuim kan instellen. Bekijk hier de De’Longhi Lattisima Touch.

Smeg ECF01PBEU (€ 349)

Smeg ECF01PBEU.
Volledig scherm
Smeg ECF01PBEU. © Smeg

Nog een Italiaanse designklassieker die je terugvindt in menig keuken: Smeg, hier in pastelblauw. Ideaal aan dit toestel is dat je de keuze krijgt: je kan versgemalen koffie gebruiken óf koffiepads, als je bijvoorbeeld eens erg gehaast bent. De watertemperatuur kan je zelf aanpassen, en er is een stoompijp om melk mee op te schuimen. Extra handig is dat het toestel je zelf vertelt wanneer het een schoonmaakbeurt nodig heeft. Bekijk hier de Smeg ECF01PBEU.

Severin Espresa Plus (€ 170)

Severin Espresa Plus.
Volledig scherm
Severin Espresa Plus. © Severin

Het Duitse merk Severin is misschien een minder klinkende naam dan Smeg of De’Longhi, maar toch is deze ‘Espresa Plus' een erg interessant toestel voor wie vaak espresso drinkt. Het heeft een geïntegreerde drukmeter en een filterzeefhouder voor zowel gemalen koffie als zogeheten ESE-pads. Een thermoblokverwarmingssysteem levert je een espresso met een perfecte temperatuur op, en voor melkschuimhoudende producten is er een apart melkreservoir. Bekijk hier de Severin Espresa Plus.