De browserplugin Lusha laat gebruikers telefoonnummers zoeken bij LinkedIn-profielen, zonder dat de eigenaars daarvan op de hoogte zijn.
Volledig scherm
De browserplugin Lusha laat gebruikers telefoonnummers zoeken bij LinkedIn-profielen, zonder dat de eigenaars daarvan op de hoogte zijn. © ANP

LinkedIn-account? Dan ligt misschien jouw telefoonnummer op straat

De browserplugin Lusha laat gebruikers telefoonnummers zoeken bij LinkedIn-profielen, zonder dat de eigenaars daarvan op de hoogte zijn. Zo zijn privénummers van kabinetsleden, influencers en zelfs een directielid van de Autoriteit Persoonsgegevens te vinden. 

  1. Kimberly (25) kreeg wekenlang hitsige mannen aan de deur na vals Tinder-profiel: ‘Ik durfde niet meer naar buiten’
    PREMIUM

    Kimberly (25) kreeg wekenlang hitsige mannen aan de deur na vals Tin­der-pro­fiel: ‘Ik durfde niet meer naar buiten’

    ,,Hoi, ik kom voor de seks.” Wekenlang kreeg Kimberly (25) uit het Belgische Geel hitsige mannen aan de deur van haar appartement. Een gevolg van een extreem geval van cyberpesten. Een ‘vriendin’ had haar foto, naam en adres op Tinder gegooid met een uitnodiging voor seks. Het was maar één van de vele pesterijen die Kimberly en enkele andere jonge vrouwen moesten doorstaan. ,,Ik ben in een diep dal geraakt, maar ben gelukkig sterk. Jammer genoeg zijn vele andere meisjes dat niet.”