Vanaf links: Herman Bartelink (directeur), Paul Keijser (business developer) en Willem Jan Esmeijer (projectleider) met het ‘lab in een schoenendoos’.
Volledig scherm
PREMIUM
Vanaf links: Herman Bartelink (directeur), Paul Keijser (business developer) en Willem Jan Esmeijer (projectleider) met het ‘lab in een schoenendoos’. © Robin Hilberink

Mega-order voor Almeloos bedrijf: 50 miljoen voor ‘coronalab in een schoenendoos’

Benchmark Electronics uit Almelo heeft een record-order van 50 miljoen euro geboekt. Het bedrijf gaat in opdracht van het Britse DnaNudge een coronatest produceren die is gebaseerd op dna-technologie.

 1. Moederbedrijf Google schikt rechtszaak seksuele intimidatie voor 310 miljoen dollar

  Moederbe­drijf Google schikt rechtszaak seksuele intimida­tie voor 310 miljoen dollar

  Het moederbedrijf van Google, Alphabet, heeft een schikking ter waarde van 310 miljoen dollar (266 miljoen euro) getroffen in een rechtszaak wegens wangedrag door leidinggevenden bij het bedrijf. Aandeelhouders beschuldigden de zoekmachinegigant ervan verkeerd te hebben gehandeld na aanwijzingen van seksuele intimidatie op de werkvloer. Het technologieconcern belooft nu meer te doen tegen misstanden.
 2. Peter (60) heeft voor tienduizenden euro's aan Mario-spullen: ‘Die loodgieter is mijn held’
  PREMIUM
  Doe de quiz / video

  Peter (60) heeft voor tienduizen­den euro's aan Ma­rio-spul­len: ‘Die loodgieter is mijn held’

  Wie denkt aan Super Mario, denkt aan pure nostalgie uit de jaren 80. Maar 35 jaar later is het besnorde, over champignons springende mannetje nog altijd een icoon voor miljoenen Nederlanders, zowel jong als oud. De 60-jarige Peter Borghouts uit Maastricht groeide op met de Italiaanse loodgieter en rekent zichzelf tot een van zijn grootste fans. ,,Mario is mijn held, ik heb alles van hem.”