Team De Tafelridder uit Leiden heeft één van de grootste competities in de Pokémon Card Trading Game gewonnen.
Volledig scherm
Team De Tafelridder uit Leiden heeft één van de grootste competities in de Pokémon Card Trading Game gewonnen. © AP

Nederlands team wint eerste WK Pokémonkaarten voor teams: ‘Het was niet altijd even makkelijk’

Het Leidse team De Tafelridder heeft een groot internationaal Pokémon Trading Card-toernooi gewonnen. Het was de eerste competitie van het spel dat in teamverband gespeeld werd en vond bovendien online plaats.  Er deden in totaal 552 teams uit 31 verschillende landen mee.

  1. Gekte om Pokémon-kaarten loopt uit de hand in VS: man trekt pistool, winkel stopt verkoop

    Gekte om Poké­mon-kaar­ten loopt uit de hand in VS: man trekt pistool, winkel stopt verkoop

    De Amerikaanse warenhuisgigant Target stopt per direct met de verkoop van Pokémon-kaarten omdat de veiligheid van medewerkers en klanten in gevaar dreigt te komen. De verkoopwaarde van de kaarten is sinds de coronapandemie explosief gestegen, waardoor de agressie tegen het personeel en andere verzamelaars flink is toegenomen. De na jaren teruggekeerde Pokémon-gekte bereikte vrijdag een dieptepunt toen een van de verzamelaars een pistool trok.
  2. Hackers klaar met ‘narcistische, rijke gozer’ Elon Musk: ‘We komen achter je aan’

    Hackers klaar met ‘narcisti­sche, rijke gozer’ Elon Musk: ‘We komen achter je aan’

    In een video die zaterdag op YouTube werd geplaatst, wordt fel van leer getrokken tegen Tesla-baas Elon Musk en zijn bitcoin-tweets. Volgens de afzender(s) - die zich voordoen als leden van de hackersgroep Anonymous, maar dat wordt door velen in twijfel getrokken - manipuleert de Zuid-Afrikaanse ceo de koersen van cryptomunten, waardoor hij ‘levens verwoest’. Ze laten Musk weten dat zijn spel nu over is: ,,Je hebt je gelijke gevonden. We komen achter je aan.”