Netflix.
Volledig scherm
Netflix. © AFP

Nooit meer onbewust doorbetalen; Netflix gaat inactieve abonnementen stopzetten

Netflix gaat de abonnementen van inactieve gebruikers stopzetten. Na een jaar niets kijken en het negeren van een waarschuwing van de streamingdienst, zal Netflix geen maandelijks bedrag meer afschrijven.

Ook gebruikers die op dit moment al langer dan twee jaar niet meer actief zijn op Netflix, krijgen binnenkort een bericht. ,,Ken je het gevoel dat je al een tijd voor iets betaalt, zonder dat je er daadwerkelijk gebruik van maakt? Bij Netflix willen we niet dat mensen betalen voor een service die ze niet gebruiken”, aldus de streamingdienst. Bij het automatisch sluiten van een profiel is niet alles direct verloren. Netflix belooft het account met profielen en kijklijsten nog wél zo'n tien maanden te bewaren. 

Momenteel heeft Netflix honderdduizenden zogeheten zombie-accounts, of inactieve gebruikers die wel betalen. Dat klinkt als veel, maar het is minder dan een half procent van het klantenbestand van de streamingdienst. 

  1. Uitspraak: Staat mag verder met uitrollen van 5G-netwerk
    VIDEO

    Uitspraak: Staat mag verder met uitrollen van 5G-net­werk

    De stichting Stop5GNL, die een zaak aanspande tegen de Nederlandse staat over de uitrol van het landelijke 5G-netwerk, heeft bij de rechter bakzeil gehaald. De techniek, die voor de vijfde generatie mobiele netwerken staat en hoge communicatiesnelheden garandeert, zou volgens de stichting gezondheidsrisico’s opleveren. De rechter is van mening dat de overheid voldoet aan de Europese telecomwetgeving en de veiligheid in acht neemt.