Volledig scherm
© Tweakers

‘Ontwerpfoutje bij Samsung: wifi op nieuwste tablet kan wegvallen’

De nieuwste tablet van Samsung vertoont kuren. Het wifi-signaal van de Galaxy Tab S5e kan wegvallen als je hem horizontaal houdt, mogelijk omdat je hand dan voor de ontvanger zit. Dat meldt techwebsite Sammobile.

Volgens de site zit het probleem onderaan in de linkerhoek, als je de tablet horizontaal vasthoudt met de frontcamera aan de linkerkant. In die positie kan je hand het wifi-signaal geheel of gedeeltelijk blokkeren. Als de tablet verticaal wordt vastgehouden, zou het probleem niet spelen.

De signaalsterkte nam bij tests met de helft af, schrijft SamMobile. Dat zou al voldoende zijn om in de problemen te komen tijdens gamen of het bekijken van streams. Een softwareoplossing zit er volgens de website niet in. De enige ‘oplossing’ is de tablet in horizontale positie geheel anders vast te houden of 180 graden te draaien, zodat de frontcamera aan de rechterkant zit.

Niet in Nederland

De eerste tablets met dit probleem zouden al teruggestuurd zijn naar Samsung in Amerika. De problemen zijn bij Samsung Nederland niet bekend, zegt een woordvoerster tegen Tweakers. Er zijn ook nog geen meldingen over binnengekomen.

De Galaxy Tab S5e kwam vorige maand uit. De tablet heeft een 10,5"-oledscherm met een 16:10-verhouding en een resolutie van 2560x1600 pixels. Het apparaat is dunner dan de Tab S4.