Op zoek naar een high-end smartphone? Dit zijn de toppers van deze winter
Beste koopElke twee maanden bekijkt AD Tech samen met techsite Tweakers de beste smartphones in verschillende prijssegmenten. We beoordeelden alle modellen en kozen onze favorieten. Vandaag behandelen we de beste smartphones in het hogere segment van rond de 800 euro.
Delen per e-mail
Dit is een ingekort artikel. Lees de volledige publicatie op Tweakers.
Als geld geen rol speelt, zijn er in de categorie rond de 800 euro natuurlijk legio telefoons die we willen hebben. Lastig daarbij is wel dat in de komende maanden veel Android-fabrikanten hun nieuwe topmodellen gaan aankondigen, zoals Samsung onlangs al deed. Wil je het nieuwste van het nieuwste hebben, dan kun je dus beter even wachten. Aan de andere kant moet het wel heel gek lopen, wil bijvoorbeeld een Samsung Galaxy Note 20 Ultra over een maand volkomen achterhaald zijn. Je kunt met zo’n iets ouder model potentieel een mooie deal scoren in de komende periode.
Ben je op zoek naar een high-end iPhone, dan is dit juist het ideale moment om er een te kopen. De iPhone 12-serie is relatief recent uitgebracht en inmiddels goed verkrijgbaar. De 12 mini en 12 Pro Max hebben we voor het eerst meegenomen in ons onderzoek. In hoeverre het loont om voor de duurste Pro-opties te gaan, is de vraag. Een iPhone 12 biedt in verhouding meer waar voor je geld naar ons idee. Het publiek dat de extra functies van de Pro-modellen erg zal missen, is beperkt. Omgekeerd is de 12 mini een goed alternatief als je per se een klein toestel wil hebben, maar anders is het geen voor de hand liggende keus.
Omdat we het hier hebben over de beste koop, moeten we rekening houden met de aanschafprijs. Dat betekent dat veel van de duurste toestellen, ondanks de uitstekende specificaties, te prijzig zijn om aan te raden.
Samsung Galaxy S20 5G
De Galaxy S20 5G is net als veel van zijn voorgangers een goede allround smartphone die weinig steken laat vallen. Het is het compactste toestel in de S-serie. Ook de S20+ is erg fijn. Die is ongeveer 50 euro duurder, maar heeft wel een betere accuduur. Het scherm van beide toestellen is erg mooi en de hogere verversingssnelheid vergeleken met de S10-serie maakt dat hij ook nog eens soepeler aanvoelt. De camera is een tandje beter dan die van de Galaxy S20 FE 5G. Ook oogt en voelt de S20 beduidend luxer door de glazen achterkant en afgeronde hoeken.
OnePlus 8 Pro
We noemden de OnePlus 8 Pro natuurlijk al in de vorige categorie, maar wil je een luxe uitvoering met 256GB opslag en 12GB werkgeheugen in de fraaie blauwe kleur, dan betaal je daarvoor nog steeds meer dan 700 euro. Het is ook voor dit hogere bedrag een fijn toestel, vooral als je souplesse bovenmatig waardeert. Er is een nieuwere OnePlus-telefoon uit, maar die 8T valt wat features betreft tussen de 8 en 8 Pro in.
De 8 Pro is wat ons betreft een aanrader zonder grote concessies. Het oledscherm is van topniveau, de accuduur is prima, de hardware is vlot en de software is snel en prettig in gebruik. De OnePlus 8 Pro is helaas niet perfect, want op cameragebied zien we nog wat inconsistenties. Toch is dit toestel op dat vlak nog altijd een grote stap vooruit ten opzichte van voorganger 7T Pro.
Apple iPhone 12
De iPhone 12 is onze favoriete nieuwe iPhone, omdat hij de beste balans biedt tussen prijs en features. Voor het eerst heeft een iPhone onder de Pro-klasse een mooi oledscherm en de camera is ook goed en prettig in gebruik, al mis je de telecamera van de Pro-modellen. Ook is er geen verhoogde verversingsfrequentie en heeft het instapmodel met 64GB een karige hoeveelheid opslag. We zouden dus voor 128GB gaan.
Het hele pakket met de supersnelle soc, de bouwkwaliteit en software met lange ondersteuning maken dit verder zonder meer een aanrader waarmee je lange tijd vooruit kunt. Het is bovendien een heel compact toestel anno 2021. Wil je een nóg kleiner model, dan moet je zeker de iPhone 12 mini overwegen. Die is 100 euro goedkoper dan de iPhone 12 en heeft dezelfde luxe specificaties, maar een mindere accuduur. Er is echter geen ander high-end toestel dat zo compact is.
Bekijk onze trending nieuwsvideo’s in onderstaande playlist:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Minder bezoekers nieuwssites Australië na beperking Facebook
Australische nieuwssites hebben hun bezoekersaantallen met ongeveer 13 procent zien dalen nadat Facebook besloot de mogelijkheden tot het delen van nieuws in Australië te beperken. Het aantal buitenlandse bezoekers dat via Facebook een nieuwssite bezocht, nam met ongeveer 26 procent af, becijferde het Amerikaanse databedrijf Chartbeat. -
Schiphol lanceert app die vlieglawaai voor omwonenden kan voorspellen
Schiphol is begonnen met een app die geluidsoverlast van vliegtuigen kan voorspellen. Met Notifly kunnen bewoners rond de luchthaven een etmaal vooruit kijken naar de verwachte drukte in het luchtruim. -
PREMIUM
Boxmeerse kapper gaat viral op TikTok, maar huidexperts maken zich zorgen
Al 84 miljoen mensen zagen de TikTokfilmpjes van de Boxmeerse kapper Renaz Ismael (26). Hierin harst hij de gezichten van zijn klanten met gifgroene hars. Inclusief alle neus-, oor- en nekharen. Britse dermatologen willen een waarschuwing bij de filmpjes, omdat het schadelijk zou zijn voor de huid. -
Samsung wil mobiele toestellen minstens vier jaar voorzien van beveiligingsupdates
De Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant Samsung wil zijn toestellen langer beveiligen. Het bedrijf zal tot ten minste vier jaar na de oorspronkelijke lancering beveiligingsupdates blijven verstrekken voor zijn Galaxy-producten. -
PREMIUMvideo
Hoe Bol.com ineens vijf sterren van klanten krijgt: ‘Ze kiezen voor een getal dat hen beter aanstaat’
Webwinkel Bol.com toont sinds kort op zijn homepage royale klantbeoordelingen, stukken beter dan de jaren daarvoor. De oorzaak blijkt geen plotse toename van superenthousiaste klanten, maar een andere recensiepartner.
-
Microsoft Word gaat woorden voorspellen met AI
Microsoft gaat het tekstverwerkingsprogramma Word uitbreiden met kunstmatige intelligentie (AI), die op basis van wat een gebruiker getypt heeft, voorspelt welke woorden daarop volgen. De voorspelde tekst wordt in het grijs getoond en de suggestie kan met een druk op de tab-toets overgenomen worden. Weigeren kan ook. -
Volg jij het nog? Emojipedia legt haarfijn uit welke emoji’s passé zijn
Meer dan ooit communiceren we via teksten op schermen. Daarbij zijn emoji’s de perfecte compensatie voor het gebrek aan lichaamstaal en intonatie. Op voorwaarde dat je de icoontjes juist gebruikt. Dat de lachende drol voor geluk staat en de aubergine niet zo onschuldig is als ze lijkt, weten we. Maar had jij door dat een verjaardagstaart een schunnige subtekst heeft en dat een clown géén compliment is? -
BN’ers maken vuist tegen accounts die jongeren ‘exposen’: ‘Desastreuze dreiging’
Een groep bekende Nederlanders, onder wie Achmed Akkabi en Najib Amhali, wil een eind maken aan zogenoemde ‘expose’-accounts op sociale media. Zulke profielen stelen foto’s van mensen en geven ze nieuwe bijschriften, zoals ‘hij is homoseksueel’. De gevolgen zijn dramatisch, aldus de tekst bij de vandaag gelanceerde petitie.