Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Getty Images

Op zoek naar een nieuwe webcam om te videovergaderen?  Hier moet je op letten

De webcams waren het afgelopen jaar niet aan te slepen. Logisch, door corona zijn we massaal aan het videovergaderen geslagen en dat doen we nog altijd. Ben jij op zoek naar een webcam maar weet je niet zo goed waar je op moet letten? Wij hebben onderstaande tips voor je verzameld

 1. Fabels over gameverslaving en geweld ontkracht: 'Gamen is juist goed voor je'
  PREMIUM

  Fabels over gameversla­ving en geweld ontkracht: 'Gamen is juist goed voor je'

  Het lichtpuntje in donkere coronatijden was voor veel jongeren het flikkerende scherm dat hun opmars in Fortnite volgt. Intussen zit immers een hele generatie massaal aan het onlinevertier: bijna 90 procent van de kinderen uit de lagere school gamet regelmatig. Maar maken videospelletjes agressief, lui of dom? Zijn ze verslavend? Of maken ze onze kinderen vingervlug en slim? Zijn games misschien inzetbaar in de klas? Of op kantoor of de werkvloer?
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.