Volledig scherm
The Samsung Galaxy Fold smartphone is seen during a media preview event in London, Tuesday April 16, 2019. Samsung is hoping the innovation of smartphones with folding screens reinvigorates the market. (AP Photo/Kelvin Chan) © AP

'Samsung stelt lancering opvouwbare telefoon uit na problemen met scherm’

Het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung Electronics stelt de lancering van zijn nieuwe Galaxy Fold-smartphone uit tot zeker volgende maand vanwege problemen met het opvouwbare toestel. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden.

Eigenlijk zou Samsung de smartphone met een prijskaartje van bijna 2000 dollar komende vrijdag op de Amerikaanse markt uitbrengen. Maar bij testversies van het toestel kwamen problemen met het opvouwbare scherm aan het licht zoals scheurtjes. Een nieuwe concrete datum voor de lancering van de Galaxy Fold zou nog niet zijn bepaald.

De barsten hebben mogelijk te maken met het verwijderen van de plastic laag, die als bescherming dient voor de telefoon. Een aantal reviewers had het idee dat deze laag alleen bedoeld was om de vouwbare smartphone te beschermen bij transport. Samsung had een dag na het uitdelen van de eerste exemplaren daarom meteen een mail gestuurd met de waarschuwing de bescherming níet te verwijderen. 

In 2016 had Samsung te maken met problemen bij de lancering van de Galaxy Note 7, waarbij de batterij van de smartphone in brand kon vliegen. Dit toestel werd uiteindelijk door Samsung uit de handel gehaald.

Volledig scherm
FILE - In this April 16, 2019, file photo, the Samsung Galaxy Fold phone is seen in its folded position during a media preview event in London. Some of Samsung's new $2,000 folding phones appear to be breaking after just a couple of days. Journalists who received the phones to review before the public launch say the Galaxy Fold screen started flickering and turning black before completely fizzling out. (AP Photo/Kelvin Chan, File) © AP