Samsung Galaxy S10.
Volledig scherm
Samsung Galaxy S10. © REUTERS

Samsung verstuurt mysterieuze ‘Find My Mobile’-pushnotificatie naar Galaxy-gebruikers

Gebruikers van Samsung Galaxy-smartphones kregen donderdagochtend ineens een vreemde melding te zien op hun toestel. 

De pushnotificatie is getiteld ‘Find My Mobile’ (zoek mijn telefoon) en toont tweemaal het getal ‘1’. De melding is afkomstig van fabrikant Samsung zelf, laat het bedrijf weten in een statement: ,,De melding werd onbedoeld naar een beperkt aantal Galaxy-apparaten gestuurd. We kunnen onze gebruikers verzekeren dat deze melding geen enkele invloed heeft op hun apparaten.” Verder biedt het bedrijf zijn excuses aan en verzekert dat een incident zoals deze niet meer zal voorkomen. 

Gebruikers van vrijwel alle Galaxy-modellen uit verschillende delen van de wereld ontvingen de melding. De pushnotificatie verwijst naar de ‘Find My Mobile’-app, die Samsung gebruikt om verloren toestellen op te sporen. Tikken op de melding heeft geen effect, behalve dat de notificatie verdwijnt. Ook gebruikers die de ‘Find My Mobile’-app niet hebben geïnstalleerd, kregen de melding te zien. 

  1. Duitsland klaagt Nederlanders aan die ‘oude NAVO-bunker gebruikten voor cybercrime’

    Duitsland klaagt Nederlan­ders aan die ‘oude NA­VO-bun­ker gebruikten voor cybercrime’

    Vier Nederlanders zijn in Duitsland aangeklaagd voor cybercrime. Ze zouden een oude NAVO-bunker hebben gebruikt als onderkomen voor een zogeheten bulletproof host. Dat is een serverdienst die gebruikers uit het zicht van justitie probeert te houden. Beheerders van zo'n dienst zien meer door de vingers dan reguliere servers. De host werd in september uit de lucht gehaald, na bijna vijf jaar onderzoek. Ook drie Duitsers en een Bulgaar zijn aangeklaagd.