Volledig scherm
Het scherm van de vouwbare smartphone van Samsung, die in mei ook in Nederland op de markt komt, brak bij veel gebruikers in Amerika al na één dag. © Tweakers

‘Scherm vouwbare smartphone brak al na één dag’

De lancering van de eerste vouwbare smartphone op de Nederlandse markt, de Samsung Galaxy Fold, verloopt allesbehalve vlekkeloos. Meerdere journalisten hadden het scherm na één dag al flinke schade toegebracht.

,,Na slechts één dag van gebruik...’’, tweette de Amerikaanse techjournalist Steve Kovach, met daarbij een filmpje van zijn gebroken scherm. De beelden zijn inmiddels ruim 1,7 miljoen keer bekeken.  Ook Dieter Bohn van The Verge ondervond problemen: ,,Het scherm brak al na één dag’’, kopte hij op de website

Plastic laag

De barsten hebben mogelijk te maken met het verwijderen van de plastic laag, die als bescherming dient voor de telefoon. Een aantal reviewers had het idee dat deze laag alleen bedoeld was om de vouwbare smartphone te beschermen bij transport. Samsung had een dag na het uitdelen van de eerste exemplaren daarom meteen een mail gestuurd met de waarschuwing de bescherming níet te verwijderen. 

Inmiddels heeft Samsung gereageerd op de kwestie. Het Zuid-Koreaanse bedrijf belooft de exemplaren grondig te inspecteren om de oorzaak van het probleem te achterhalen en vast te leggen. De journalisten kregen woensdag de mogelijkheid hun defecte telefoons in te ruilen bij Samsung. 

De Galaxy Fold kost 2020 euro en is vanaf 3 mei verkrijgbaar in Nederland.

 1. Man verliest één miljoen euro met bankpasfraude: ‘hij stuurde z'n pasje op’

  Man verliest één miljoen euro met bankpas­frau­de: ‘hij stuurde z'n pasje op’

  Een man uit het noorden van Nederland is begin september slachtoffer geworden van de grootste ‘phishingzaak’ in Europa: cybercriminelen plukten in één nacht tijd maar liefst één miljoen euro van zijn bankrekening. De man had zijn bankpas opgestuurd om in te wisselen voor een nieuwe. Het slachtoffer moet nog maar afwachten of hij het geroofde geld terugkrijgt. ‘Dit is een heel opmerkelijke zaak'.
 2. Apple MacBook Pro 16" review: Meer MacBook voor minder
  Review

  Apple MacBook Pro 16" review: Meer MacBook voor minder

  Als er een laptop is die de gemoederen kan laten oplopen, dan is het wel de MacBook Pro van Apple. In 2016 was er reden genoeg voor discussie, want Apple had het ontwerp van zijn duurste laptop behoorlijk aangepast. Niet iedereen was even blij met die wijzigingen en vooral het nieuwe toetsenbord kwam Apple op behoorlijk veel kritiek te staan, niet in de laatste plaats omdat het toetsmechanisme gevoelig was voor stof en vuil, waardoor toetsen konden blijven hangen.
 3. Apple AirPods Pro: vooruitgang om voor te sparen
  Review

  Apple AirPods Pro: vooruit­gang om voor te sparen

  Het is nu bijna drie jaar geleden dat Apple de eerste AirPods uitbracht. De draadloze bluetoothoordopjes hebben veel positiviteit gebracht, maar ook negativiteit, zou je kunnen zeggen. Positief in de zin van het product zelf. Hoewel er zeker wat aan te merken valt op de eerste en tweede generatie AirPods, was de combinatie van geluid, comfort en gebruiksgemak wat ons betreft onovertroffen. Het waren ook toen al niet de allerbeste dopjes wat geluidskwaliteit betreft en ze pasten ook niet bij iedereen even goed in de oren bijvoorbeeld, maar voor veruit de meesten zijn de AirPods ook nu nog ideaal.