Storing bij Belastingdienst nog niet opgelost
De grote storing bij de Belastingdienst, waardoor het soms niet mogelijk is om aangifte te doen, is vanochtend nog steeds niet opgelost. De oorzaak van het probleem is nog niet duidelijk, daar wordt nog naar gezocht, geeft een woordvoerder van de fiscus aan. Sprake van overbelasting door drukte of een doelgerichte poging om met veel inlogpogingen de site offline te halen, een zogeheten ddos-aanval, is er niet.
Delen per e-mail
Maandag staken de problemen de kop op toen particulieren en ondernemers voor het eerst hun aangifte inkomstenbelasting konden doen. Dat is traditioneel een drukke dag met aangiftes, aldus de zegsman. Daardoor kwamen er ondanks de storing toch al ruim 225.000 aangiftes binnen.
Volgens de Belastingdienst komen er dus wel gewoon aangiften binnen, maar lukt het niet bij iedereen. Bij de webcare blijven klachten binnenstromen. ‘Ik kan de app niet gebruiken, omdat ik volgens jullie een rekening in het buitenland heb. Dan mogen jullie aangeven waar’, luidt een van de vele berichten op Twitter. De Belastingdienst bevestigt dat in sommige gevallen ten onrechte een buitenlands rekeningnummer wordt ingevuld.
Voor zover bekend houden de problemen met de buitenlandse rekening géén verband met de storing, voegt Neleman daaraan toe. ,,Incidenteel kan het voorkomen dat een buitenlands rekeningnummer ten onrechte vooraf wordt ingevuld. Herken je de rekening niet, en is het saldo 0, dan kun je de rekening verwijderen. Herkent je de rekening niet en staat er saldo op de rekening, dan is het advies contact op te nemen met de Belastingdienst”, laat de woordvoerder weten.
‘Heel vervelend’
De technische problemen bij de Belastingdienst manifesteren zich op verschillende manieren”, legt Neleman uit. ,,Dat is natuurlijk heel vervelend. Onze mensen werken dag en nacht om de problemen op te lossen. Het is belangrijk dat deze storing zo snel mogelijk verholpen is.”
Klanten die op de website tegen een fout aanlopen, wordt geadviseerd het op een later moment opnieuw te proberen. De aangifte-app zelf werkt goed, meldt de Belastingdienst. ,,Maar de app moet natuurlijk gevoed worden met gegevens. Dat gaat niet altijd goed op dit moment.”
Reageren kan onderaan dit artikel. Alleen reacties voorzien van een volledige naam worden geplaatst. We doen dat niet als censuur, maar omdat we een debat willen met mensen die staan voor wat ze zeggen, en daar dus ook hun naam bij zetten. Wie zijn naam nog moet invullen, kan dat doen door rechts bovenaan op onze site op ‘Login’ te klikken.
Blauwe enveloppe
Ondernemers en consumenten hebben tot 1 mei om de aangifte over 2020 te doen. Wie voor 1 mei uitstel aanvraagt, heeft tot 1 september om aangifte te doen.
De afgelopen tijd viel bij 6,8 miljoen particulieren en 1,5 miljoen ondernemers de blauwe envelop op de mat, waarmee ze opgeroepen werden de inkomstenbelasting op te geven.
Bekijk onze trending nieuwsvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Update
‘Gegevens van meer dan 500 miljoen gebruikers Facebook opnieuw gelekt’
Persoonlijke gegevens van 533 miljoen Facebookgebruikers zijn vandaag opnieuw online gelekt op een hackersforum. Dat schrijft persbureau Bloomberg. Het gaat om telefoonnummers, volledige namen, locatiegegevens, emailadressen en andere persoonsinformatie die al in 2019 werden buitgemaakt. Die data kunnen misbruikt worden om fraude mee te plegen, waarschuwen experts. -
Deze streamingdiensten hebben het allerbeste geluid
Spotify komt met een extra duur abonnement, zodat je muziek kunt luisteren in de beste geluidskwaliteit. Klinkt dat beter dan de concurrentie? We zetten het huidige aanbod op een rij. -
China legt webgigant Alibaba miljardenboete op
China legt webwinkelconcern Alibaba van techmiljardair Jack Ma een miljardenboete op voor monopoliepraktijken. Het gaat in totaal om 18,2 miljard yuan, dat komt omgerekend neer op 2,3 miljard euro. -
Friese school geraakt door ddos-aanvallen van eigen leerlingen
Leerlingen van de Friese school CSG Comenius Mariënburg hebben ddos-aanvallen uitgevoerd op hun eigen school. Met een ddos-aanval (distributed denial of service) proberen mensen, doorgaans cybercriminelen, een website, server of dienst onbereikbaar te maken. -
Apple presenteert in juni nieuwe producten: dit staat er op de planning
In juni dit jaar organiseert Apple een groot evenement waarbij vermoedelijk nieuwe updates en producten uit de doeken worden gedaan. We zetten de verwachtingen voor de presentatie op een rij.
-
Een tv zonder blikgeluid: deze hebben de beste audio
Het is een opvallend gegeven: de beeldtechnologie van televisies verbetert steeds meer, maar als je een televisie koopt met ingebouwde audio, krijg je heel vaak blikkerig en slecht geluid. Omdat een externe luidspreker of soundbar niet voor iedereen een oplossing is, tipt onze techredacteur enkele toestellen met betere audio. -
Drie manieren om hackers buiten je telefoon en laptop te houden
‘Traditionele’ criminaliteit nam in 2020 af vergeleken met de jaren ervoor, terwijl er juist meer online criminaliteit was. Logisch ook: het is voor inbrekers extra lastig om hun werk te doen als iedereen om 21.00 uur ‘s avonds thuis moet zijn. Een goed moment dus om te kijken hoe je je kunt wapenen tegen digitale inbrekers. -
De vijf beste smartphones voor senioren
De tijd waarin je met een telefoon enkel kon bellen is voorbij, maar sommigen hebben al die technologische snufjes niet nodig. Onze techredacteur ging op zoek naar vijf gebruiksvriendelijke smartphones.
1 reactie
M De Ligt