Volledig scherm
© ANP XTRA

Twitter deelde gegevens zonder toestemming

Twitter heeft gegevens van sommige gebruikers gedeeld met anderen, zonder dat de gebruikers daar toestemming voor hadden gegeven. Twitter zelf heeft dat vandaag naar buiten gebracht in een tweet. Het gaat om de locaties van die gebruikers. 

Het is niet bekend om hoeveel Twitteraars het gaat. Twitter heeft ook niet gezegd bij wie de informatie is terechtgekomen, alleen dat het gaat om een ,,vertrouwde partner''.

Twitter heeft de getroffen gebruikers op de hoogte gebracht. Het gaat om mensen die de Twitter-app voor iPhones en iPads gebruikten. In die app kunnen gebruikers meerdere Twitter-accounts tegelijk beheren. Wanneer iemand had ingesteld dat Twitter de locatiegegevens van één account mocht verzamelen, deed Twitter dat ook bij de andere accounts. ,,Per ongeluk'', aldus Twitter.

Die verzamelde locatiegegevens werden bovendien gedeeld met een andere organisatie. De data waren niet heel nauwkeurig en de identiteit van gebruikers kon er niet uit worden afgeleid, benadrukt Twitter. De ontvanger zou de informatie inmiddels hebben verwijderd. Locatiegegevens kunnen interessant zijn voor adverteerders.

Twitter Support on Twitter

Due to a bug in Twitter for iOS, we inadvertently collected and shared location data (at the zip code or city level). We have fixed the bug, but we wanted to make sure we shared more of the context around this with you. More here: https://t.co/n04LNt62Sa

  1. Google beperkt toegang Huawei tot Android, chipmakers stoppen mogelijk leveringen
    Update

    Google beperkt toegang Huawei tot Android, chipmakers stoppen mogelijk leveringen

    Google heeft de toegang van telefoonmaker Huawei tot het besturingssysteem Android beperkt. Dat bevestigt Google na berichtgeving van persbureau Reuters en het Amerikaanse medium The Verge. Google volgt daarmee nieuwe, strengere regels van het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken voor het Chinese telefoonbedrijf. Ook verschillende chipmakers zouden naar verluidt stoppen met leveren aan Huawei.