Vandaag landelijk protest tegen 5G: ‘We strijden tegen onrecht’

videoZe mikken op duizend deelnemers bij de landelijke demonstratie tegen 5G in Den Haag vanmiddag. De tegenstanders zijn bang voor ziektes door de straling van de supersnelle internetmasten: ,,Ik zet ’s avonds de wifi al uit.” Maar uit onderzoek blijken geen grote gevaren.

Nee, ze zijn heus niet gek. En ze dragen ook geen aluminium hoedjes. Maar bezorgd zijn ze wel. Georgette Polderman (63) en Petra Groot (43) uit Den Haag zijn woordvoerders van de landelijke demonstratie tegen 5G. ,,We zijn ons er vanaf dit voorjaar in gaan verdiepen en toen ben ik me echt kapot geschrokken”, zegt Georgette. ,,Ik heb met tientallen mensen gesproken die elektrogevoelig zijn. Zelf ben ik dat niet. Maar deze mensen slapen moeilijk, kunnen zich niet concentreren, hebben eczeem. Zij knappen er zichtbaar van op als er minder straling is.” Polderman zette zich eerder in tegen kernwapens, voor de vrouwenbeweging en voor vluchtelingenopvang: ,,Ik ben niet echt een activist, ik strijd vooral tegen onrecht.” 

  1. Dit zijn de beste laptops voor minder dan 800 euro

    Dit zijn de beste laptops voor minder dan 800 euro

    Voor een echt goede laptop moest je vroeger een flinke duit betalen, maar die tijd is gelukkig al even voorbij. Ook in de prijscategorie 500 tot 800 euro (de middenklasse) vind je tegenwoordig uitstekende én snelle toestellen, met dank aan de processoren. Wil je graag een compacte laptop, dan is eentje van 14 inch (scherm van 31 cm breed) een interessante keuze. Tweakers koos de vier beste laptops uit in hun tweemaandelijkse laptoptest.