Volledig scherm
PREMIUM
© Jean-Pierre Jans

Veel telefoon voor weinig: de beste smartphones onder de 300 euro

Voor jou getestNederlanders geven steeds minder uit aan de aanschaf van een mobiele telefoon. Niet vreemd. Ook voor 250 euro krijg je op de smartphonemarkt inmiddels veel waar voor je geld.

Voor 1159 euro kun je vier seizoenkaarten voor Feyenoord kopen of heen-en-weer naar je tante in Australië vliegen. Je zou hetzelfde bedrag ook kunnen besteden aan de iPhone 11 Pro, om vanuit de luie stoel je club te bekijken en naar Brisbane te bellen. Als je het meest uitgeklede model kiest tenminste; met extra opslagruimte en een grotere display loopt de prijs van de smartphone zelfs op tot 1659 euro. Ook voor het vlaggenschip van de Samsung-vloot moet je diep in de buidel tasten. De meest basale versie van de Galaxy Note 10 Plus heeft een prijskaartje van 1099 euro.

  1. Deze slimme camera flitst 1300 euro aan boetes per uur, zelfs de burgemeester liet zich vangen

    Deze slimme camera flitst 1300 euro aan boetes per uur, zelfs de burgemees­ter liet zich vangen

    Een camera met kentekenherkenning in het Belgische Brugge heeft het voorbije jaar voor 437.000 euro aan boetes bij elkaar geflitst, omgerekend zo'n 1300 euro per uur. De burgemeester van Brugge, die zelf ook geflitst werd bij het ongeoorloofd inrijden van de straat waar de camera boven hangt, denkt dat er snel gekeken moet worden naar betere manieren om automobilisten te waarschuwen voor het inrijverbod.