Volledig scherm
© AP

YouTube Premium fors goedkoper voor studenten

YouTube biedt voortaan in Nederland en België studentenabonnementen voor YouTube Premium aan. Studenten betalen 7 euro per maand voor het abonnement, dat voor overige gebruikers 12 euro per maand kost, meldt Tweakers.

Studenten kunnen maximaal vier jaar lang een studentenlidmaatschap voor YouTube Premium afnemen en elk jaar vindt een nieuwe verificatie plaats dat ze in aanmerking komen, blijkt op de site van het van het YouTube Premium Studentenabonnement. Studenten moeten via een formulier aangeven bij welke instelling voor hoger onderwijs ze studeren. Een extern bedrijf verifieert of het om een goedgekeurde instelling gaat en ook bepaalt dit bedrijf of de persoon inderdaad een student is.

Als aan beide voorwaarden voldaan is kan de student het abonnement voor 7 euro per maand afnemen. Reguliere klanten betalen 12 euro per maand maar YouTube heeft ook een Familie-abonnement voor 18 euro per maand waarvan tot aan zes gezinsleden gebruik kunnen maken.

YouTube Premium

YouTube Premium is het betaalde aanbod van YouTube waarbij klanten geen advertenties te zien krijgen, ze de videodienst op de achtergrond kunnen laten draaien en offline video’s kunnen bekijken. Ook valt YouTube Music Premium voor toegang tot muziek en YouTube Originals voor originele films en series onder het abonnement. Het is niet bekend hoeveel Premium-klanten YouTube heeft.

  1. Ernstig beveiligingslek in Internet Explorer: Microsoft komt pas volgende maand met oplossing

    Ernstig beveili­gings­lek in Internet Explorer: Microsoft komt pas volgende maand met oplossing

    Technologiereus Microsoft heeft vandaag toegegeven dat er een ernstig beveiligingslek zit in de jongste versies van de eigen browser Internet Explorer. Het bedrijf erkent dat er een softewarefoutje in het programma is geslopen dat komt bij Windows 7 en latere edities. Hoewel hackers door het lekje computergebruikers kunnen misleiden met spontaan openende websites en gevaarlijke e-maillinkjes, zegt Microsoft pas begin volgende maand met een oplossing te zullen komen.