Volledig scherm
Statue of justice on Bokeh background stockadr justitie rechtspraak rechtszaak justitia fraude oplichting rechtbank recht © Thinkstock

10 maanden cel in voor binnendringen slapende vrouw in Polenpand Tilburg

BREDA/TILBURG - Een straf van tien maanden onvoorwaardelijk is opgelegd aan een 35-jarige Pool wegens seksuele handelingen met een vrouw die net was gaan slapen. De rechtbank in Breda oordeelt hem schuldig aan het met zijn vingers binnendringen van het lichaam van het slachtoffer terwijl zij bij verminderd bewustzijn was.

De man pleegde de ontucht op het moment dat het 23-jarige slachtoffer in ‘sluimertoestand’ verkeerde. Dat is juridisch geen verkrachting, omdat geen sprake was van (bedreiging met) geweld. Maar er bestaat voor deze situatie een apart wetsartikel.

Gedronken

De man woonde destijds met andere Polen in een pand in Tilburg. Hij is inmiddels verhuisd naar Waalwijk. Op de avond van 3 maart vorig jaar had hij samen met enkele bewoners, onder wie het slachtoffer, gedronken. De vrouw ging als eerste naar bed. Haar vriend en de verdachte bleven nog even beneden. 

Andere man

Na enige tijd ging de verdachte niet naar zijn eigen slaapplek, maar naar de kamer van de vrouw. Ze sliep al bijna en dacht dat haar vriend aan haar zat. Al snel besefte ze dat het een andere man was. 

Vier verschillende verklaringen

De rechtbank ziet voldoende bewijs in haar verklaring, die wordt gesteund door de verklaringen van anderen. Bovendien heeft de verdachte zelf vier verschillende verklaringen afgelegd. Behalve de celstraf is hem ook betaling opgedragen van 1.000 euro smartengeld.

  1. ‘Ode aan de Kelderklasse’: Voetballen voor de pinten, niet de punten
    PREMIUM

    ‘Ode aan de Kelderklas­se’: Voetballen voor de pinten, niet de punten

    TILBURG- De geur van het slechte, omgeploegde gras op veld 6 bij de plaatselijke voetbalclub. Het achteraf-veldje waar 22 voetballers spelen voor de drie punten, of drie pinten. Er staan kippen langs het veld, de trainer geeft aanwijzingen, zonder effect, en presteren in de derde helft is net zo belangrijk als de wedstrijd zelf. Herkenbaar voor spelers in de onderste regionen van het amateurvoetbal: de Kelderklasse.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.