23-jarige man aangereden in Tilburg, slachtoffer zwaargewond

VIDEOTILBURG - Een 23-jarige Ier is zaterdagnacht zwaargewond geraakt nadat hij werd aangereden door een bestelwagen. Het ongeluk gebeurde aan de Leijparkweg in Tilburg.

Het slachtoffer stak mogelijk plotseling over en de bestuurder van de bestelbus kon hem niet meer ontwijken. De bestuurder, een 29-jarige Tilburger, is dan ook niet aangehouden. De bestelwagen kwam uit de richting van de Ringbaan Zuid toen het vervolgens ter hoogte van het ziekenhuis mis ging. Nadat de wagen de voetganger schepte, reed hij vervolgens een middengeleider omver en kwam hij op de rijstrook voor het tegemoetkomend verkeer tot stilstand.

De voetganger belandde door de klap op het grasveld en bleef roerloos liggen. Omstanders schoten direct te hulp en een van hen met een medische achtergrond verleende eerste hulp. De man is met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder en een inzittende raakten niet gewond.

De politie onderzoekt de zaak en de verkeersdienst doet onderzoek naar de toedracht. 

Volledig scherm
Ongeval Professor van Buchemlaan Tilburg. © Persburo BMS/Jack Brekelmans
  1. Opluchting bij podiumschuwe Arjen na vier  uitverkochte concerten, duizenden fans zielsgelukkig

    Opluchting bij podiumschu­we Arjen na vier uitverkoch­te concerten, duizenden fans zielsgeluk­kig

    Arjen Lucassen, het meesterbrein achter het wereldberoemde rockoperaproject Ayreon, kijkt met een positief gevoel terug op de vier zeer exclusieve concerten die hij afgelopen weekend in het Tilburgse poppodium 013 heeft gegeven. De Brabantse kluizenaar lokte 12.000 bezoekers uit ruim zestig landen naar Nederland, een unieke prestatie voor een Nederlandse muzikant. ,,Zelfs deze perfectionist is heel tevreden!”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.