Volledig scherm
Sabine Staartjes, fashiondesigner. © Noortje van Venrooij

65 knuffels, totale creatieve vrijheid: dit is Give Me A Hug

Do 21 mrt: Zo simpel als het idee is, zo leuk is de uitvoering. Geef 65 mensen een blanco knuffel en álle creatieve vrijheid. Wat je dan krijgt: knuffels in grijpautomaat, in een ballenbak, een knuffel die je onder de röntgenscanner kunt houden, een knuffel onder de was en vooral veel knuffels voorzien van prachtige opdrukken, patronen en tekeningen.

Volledig scherm
De blanco knuffel. © Noortje van Venrooij

Bedenkster Noortje van Venrooij schonk de 65 knuffels (onder meer) aan tattoo-artiesten, stylisten, architecten, ontwerpers en striptekenaars die er hun lusten op mochten botvieren. Het resultaat? Dat is dit weekend te zien tijdens de Give Me A Hug-tentoonstelling in exporuimte NS16. 

Tilburgtopia

In NS16 is de initiatiefnemer deze dagen al met de opbouw bezig. Tientallen knuffels bungelen aan het plafond, liggen op de grond of worden speciaal klaargezet. Er zit een knuffel tussen die onder handen werd genomen door Romy Bres, de creative director van Anna Nooshin. Eentje die een nieuw vel kreeg van de Rotterdamse Ox-Alien kunstenaar en heel veel Tilburgs werk. Van Tilburgtopia-kunstenaar Ruben de Bruijn bijvoorbeeld

De Give Me A Hug-expo werd vorig jaar voor het eerst gehouden, toen nog met 32 knuffels. Het smaakte naar meer. Noortje: ,,Tilburg heeft nog steeds geen textielfestival, dus probeer ik het zelf zo maar een beetje.” De expo werd mede mogelijk gemaakt door het Makersfonds. Dit jaar worden de knuffels na afloop geveild. De opbrengst komt aan de Quiet ten goede. 

Afijn, genoeg geluld. Een selectie: 

Volledig scherm
Romy Bres, creative director. © Noortje van Venrooij
Volledig scherm
Suus en Renske, fotografen © Noortje van Venrooij
Volledig scherm
NOL, illustrator/streetartist © Noortje van Venrooij
Volledig scherm
Sven Signe den Hartogh, kunstenaar © Noortje van Venrooij
Volledig scherm
Zilverblauw, ontwerpbureau. © Noortje van Venrooij

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.