Volledig scherm
PREMIUM
TILBURG, Foto PixProfs/Jan Stads. Gon Mevis, bestuurder van ContourdeTwern, aan de koffie in wijkcentrum het Spoor. © Pix4Profs/Jan Stads

75 Jaar sociaal werk Tilburg: ‘nooit alleen, dat is onze dure plicht’

TILBURG - Met een symposium en een boekje staat ContourdeTwern stil bij 75 jaar sociaal werk in Tilburg. Verbinden in een gestresste samenleving. ,,Wat we met het  boerkaverbod moeten, is nog een dilemma”, zegt bestuurder Gon Mevis. Zijn oproep: zet welzijnswerk op een! 

Volledig scherm
pater Ignatius © Frans van Ameijde, collectie Regionaal Archief Tilburg.

75 Jaar welzijnswerk in Tilburg. Dat begon bij - hoe kan het anders - een geestelijke. Nog vóór Tilburg werd bevrijd nam kapucijner pater Ignatius het initiatief voor een jeugdgroep op Korvel voor kinderen van NSB’ers. Die werden elders geweerd, maar  konden zij het helpen dat hun ouders fout waren in de oorlog? ,,Mooie basis, zulke bekommernis”, zegt Gon Mevis, bestuurder van ContourdeTwern. 

Met 500 professionals en 5500 vrijwilligers in zestien werkgebieden - van Dordrecht tot Boxtel - is ContourdeTwern anno 2019 een organisatie om u tegen te zeggen. Grofweg de helft van het werk - van spel en taalvaardigheid van peuters tot ontmoeting voor mensen met beginnende dementie - speelt zich af in thuisstad Tilburg. De gemeente verstrekt jaarlijks een slordige 19 miljoen subsidie, al gaat een deel naar partners en vloeit zo'n twee miljoen euro terug als huur voor wijkcentra. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.